ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια – Ψαλίδι στις αναπηρικές!

Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που θέλουν κάποια στιγμή να βγουν στη σύνταξη, προκαλεί μελέτη του ΚΕΠΕ η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια όσων βρίσκονται κοντά στο τέλος του εργασιακού τους βίου.

flag logo
Η μελέτη προτείνει την ουσιαστική κατάργηση των συνταξιούχων ηλικίας 50-55 ετών και γενικότερα την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω των 60 ετών.
Οι μελετητές κάνουν ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και οχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα.
Σοκάρει επίσης και η πρόταση να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών.
Σύμφωνα με το Mega, η μελέτη αναφέρει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234.
Οι περισσότεροι οφειλέτες όμως είναι εντυπωσιακό πως δεν δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης, αλλά πριν από το 2009. Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση χρωστούσαν στο δημόσιο 176.984, ενώ μετά το 2009 προστέθηκαν άλλοι 36.250 οφειλέτες.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.