ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

¨Μαμά, βλέπω!¨ Η εγχείρηση των 300 δολαρίων που χάρισε το φως σε 2 τυφλές αδερφές, για πρώτη φορά!-ΒΙΝΤΕΟ

1411579378037screencapture
Είναι από αυτές τις σοκαριστικές και συγκινητικές στιγμές, εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα …υπάρχει κάτι ακόμα που χτυπά φλέβα ανθρωπιάς! Είναι από αυτές τις στιγμές που αναθεωρείς για όσα έχεις στη ζωή σου και ζητάς περισσότερα, όταν άλλοι συνάνθρωποι σου δε μπορούν να δουν, για μια επέμβαση κόστους 300 δολαρίων(λίγο περισσότερο από 200 ευρώ…)
Η ιστορία αφορά την Ανίτα και τη Σόνια, 2 νεαρά κορίτσια(6 και 12 ετών αντίστοιχα)από την Ινδία που γεννηθήκαν τυφλά. Οι γονείς τους ήξεραν ότι με μια απλή επέμβαση θα μπορούσαν να δουν, όμως ήταν αδύνατον κάτω από τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης της οικογένειας, να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να γίνει. Κάπου εδώ μπαίνει ο ρόλος της 20/20/20, της φιλανθρωπικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που έχει ως στόχο να επαναφέρει την όραση σε 20 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, που δε μπορούν να δουν!
maxresdefault
Το βίντεο αποτυπώνει κομμάτια της ζωής των κοριτσιών λίγο πριν την επέμβαση και το χαμόγελο τους μετά. Ένα μεγάλο πλατύ χαμόγελο, που αντικρίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους το φως του ηλίου, τα χρώματα, τους γονείς τους, τον κόσμο γύρω τους! Η Ανίτα δε σταματούσε να επαναλαμβάνει τη φράση: Μαμά, βλέπω!
Ας ευχηθούμε όλοι μαζί, τα 2 κορίτσια να χαρούν το δώρο της όρασης που τους χαρίστηκε έστω και μετά από κάποια χρόνια και ας ελπίσουμε ότι αυτά τα παραδείγματα θα γίνονται ολοένα και λιγότερα!
 iliasvogiatzis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.