ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ πώς Εκπαιδεύουν σκυλιά για Ανθρώπους με Αναπηρία !(ΒΙΝΤΕΟ)

131
Εκπαιδευτές στη Βραζιλία μαθαίνουν στα σκυλιά όλα όσα πρέπει ώστε να είναι χρήσιμοι σύντροφοι για ανθρώπους με αναπηρία.
Σε αντίθεση με τους σκύλους-οδηγούς για τα άτομα με προβλήματα όρασης, εκπαιδευτές σκύλων στη Βραζιλία μαθαίνουν σε σκυλιά να βοηθούν ανθρώπους με διάφορες αναπηρίες, όπως για τα άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους για να κάνουν ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, όπως να ανάψουν το φως ή να πάρουν κάτι από ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι, όμως με τους συγκεκριμένους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, οι εκπαιδευτές ευελπιστούν να δώσουν τέλος στα προβλήματα αυτά και να προσφέρουν μία εναλλακτική λύση στους ανθρώπους με αναπηρία.
Σκύλος - Αναπηρία - Βοήθεια
Πλέον οι εκπαιδευτές σκύλων της Βραζιλίας και οι αρμόδιες μη κυβερνητικές οργανώσεις της χώρας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να περάσουν ένα νόμο που θα επιτρέψει στους σκύλους αυτούς να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους παντού, κάτι που δεν ισχύει στην παρούσα φάση.
Σκύλος - Αναπηρία - Βοήθεια
Στη Βραζιλία, τη δεδομένη στιγμή, επιτρέπονται για τα άτομα με αναπηρία μόνο σκύλοι-οδηγοί σε δημόσιους χώρους, όπως το μετρό, τα λεωφορεία ή ακόμη και εστιατόρια.
Σκύλος - Αναπηρία - Βοήθεια

ΠΗΓΗ:www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.