ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ– Οι Εθελοντές είναι εδώ – Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε

unnamed (5)
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22.4.2014 η πρώτη συγκέντρωση και γνωριμία των «Εθελοντών» παιδαγωγών, δασκάλων και όχι μόνο της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ ΔυτικούΤομέα στον πολυχώρο της οργάνωσης Πελασγίας 133 στο Περιστέρι Αττικής. Στους εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στα παιδιά με ειδικές ικανότητες που απασχολούνται δημιουργικά στον πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής, μίλησαν ο Πρόεδρος της κ. Διονύσης Γουράνιος και ο γιατρός (εθελοντής κι αυτός) κ. Χρόνης Χρονόπουλος Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Αγίου Ιεροθέου.
Παραβρέθηκαν ακόμη όλοι όσοι προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στην επικοινωνία, το διοικητικό μέρος και τη νομική υπηρεσία της ΜΚΟ, καθώς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της.
Αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Γέφυρας Ζωής στην Ημέρα «Εθελοντών» που θα γίνει τη Κυριακή 28.9.2014 στον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού του Μετρό «Θησείο» και ορίσθηκε το αρχικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που οι εθελοντές θα προσφέρουν στα παιδιά.
Ο Πρόεδρος της ΜΚΟ κ. Διονύσης Γουράνιος δήλωσε ότι η Γέφυρα Ζωής απεύθυνε κάλεσμα σε όσους νέους επιστήμονες, γυμναστές, ανθρώπους της τέχνης αλλά και απλούς ανθρώπους και επαγγελματίες θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά με ειδικές ικανότητες που απασχολούνται στο πολυχώρο της, διαθέτοντας μικρό κομμάτι του ελεύθερου χρόνου τους.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Γέφυρα Ζωής δέχεται με χαρά κάθε προσφορά, αφού όλοι οι καλοί χωράνε παντού.
 unnamed (6)
Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη ξεκίνησαν οι φετινές εγγραφές στα Εθελοντικά εργαστήρια (για παιδιά & νέους με νοητική στέρηση – φάσμα αυτισμού).
Ο Πολυχώρος διαθέτει πλέον α) οργανωμένο νομικό τμήμα εξειδικευμένο σε θέματα Α.με.Α. και όχι μόνο (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κτλ.), β) Ττμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας που απαρτίζεται από: Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και Ψυχολόγο, γ) τμήματα μουσικοθεραπείας και Αγγλικών, δ) τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, ε) Γλωσσολόγους,στ) τμήματα χορού. & κ.α.
Ακόμη ότι η Γέφυρα Ζωής Δυτικού Τομέα θα έβλεπε με χαρά αλλά και ευγνωμοσύνη από καρδιάς των μελών της προσφορές σε υλικά και πράγματα που έχουν ανάγκη τα παιδιά ΑμεΑ που απασχολούνται, όπως εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γραφική ύλη, παιδικά βιβλία, παιδαγωγικά παιχνίδια, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, κλπ αφού δεν επιχορηγείται από κανένα φορέα ή ιδιώτη και όλα τα έξοδα της καλύπτονται με συνεισφορές των μελών του διοικητικού της συμβουλίου. Για αυτό το θέμα δήλωσε ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η προσφορά, όσο μικρή κι αν είναι.
Στοιχεία επικοινωνίας Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα
Διεύθυνση: Πελασγίας 133 Περιστέρι Αττικής
Τηλ.: 210-2143437
e-mail: gefyrazohs@yahoo.gr
http//gefyrazwhs.blogspot.gr – http://www.gezo.gr/
Facebook:ΓΕΦΥΡΑ-ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.