ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μπροστά στη φετινή 3η Δεκέμβρη - Ημέρα διαμαρτυρίας και προώθησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ημέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε οργανωμένη πολιτεία και αναπηρικό κίνημα της χώρας, συντονισμένοι, να κάνουν πράξη τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο.
Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προβολή και προώθηση ζητημάτων σχετικών με την αναπηρία, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων άσκησης εξουσίας και λήψης αποφάσεων, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και τα Άτομα με Αναπηρία, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Καλείται ο κάθε φορέας σε τοπικό επίπεδο να αναδείξει σημαντικά θέματα στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και της αλλαγής του δημοσιονομικού συστήματος.
Στόχος είναι η ανάδειξη κατευθύνσεων και εναλλακτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Για την Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρείται επιβεβλημένη και αυτονόητη η σύμπραξη των αναπηρικών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με τους φορείς της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά στο σχεδιασμό και στη διεκπεραίωση των εκδηλώσεων της 3ης Δεκέμβρη.
Ήδη έχει απευθυνθεί κάλεσμα σε όλες τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους της χώρας με σχετική επιστολή, με την οποία ενημερώθηκαν για την 3η Δεκέμβρη ώστε να συνεργαστούν με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία για την υλοποίηση εκδηλώσεων, ώστε η 3η Δεκέμβρη να είναι και στην πράξη αυτό που προορίζεται να είναι, δηλαδή μια μέρα συμμετοχής, προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και άσκησης κοινωνικού ελέγχου.
Εδώ μπορείτε να βρείτε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.