ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Αυξάνεται η περίοδος κινδύνου μετά το συμβάν!!!

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Αυξάνεται η περίοδος κινδύνου μετά το συμβάν

Έως σήμερα, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι οι πρώτοι τρεις μήνες μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο θεωρούνταν η κρίσιμη περίοδος κατά την οποία οι ασθενείς έπρεπε να παρακολουθούνται στενά. Ωστόσο, μια καναδική μελέτη δείχνει τώρα ότι ο κίνδυνος περαιτέρω ιατρικών προβλημάτων είναι πολύ υψηλότερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Καναδικό Συνέδριο Εγκεφαλικών Επεισοδίων του 2014.

Ειδικότερα, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο αξιολόγησαν τα δεδομένα από 34.000 ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο ή παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο μεταξύ του 2003 και του 2011. Βρέθηκε ότι το 30% των συμμετεχόντων είχαν υποστεί πρόσθετο εγκεφαλικό επεισόδιο εντός 90 ημερών, καταδεικνύοντας το γιατί η περίοδος των 90 ημερών θεωρήθηκε κρίσιμη.
Ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων των υπόλοιπων 24.000 ασθενών έδειξε ότι κατά το πρώτο έτος μετά την περίοδο υψηλότερου κινδύνου, σχεδόν ένας στους δέκα (9,3%) παρουσίασε κάποιο άλλο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα ή πέθανε. Κατά τα επόμενα χρόνια, η πιθανότητα περαιτέρω συμβάντων παρέμεινε στο πέντε τοις εκατό.
«Αυτός ο υψηλός μακροπρόθεσμος κίνδυνος μάς εξέπληξε και δείχνει ότι πρέπει να αναπτύξουμε καλύτερες στρατηγικές και παρεμβάσεις για αυτούς τους ασθενείς, ώστε να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Richard Swartz. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρούμε μεθόδους με τις οποίες θα μπορούμε να προσδιορίσουμε τους ασθενείς που παραμένουν σε υψηλότερο κίνδυνο, ακόμη και μετά την περίοδο υψηλότερου κινδύνου των 90 ημερών, είπε.
Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.