ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Διαδήλωση των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: ξηλώνουν τα βασικά δικαιώματα των Αμεα!

http://i0.wp.com/www.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2014/10/getImage.jpg?resize=640%2C426 

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πορεία προς το Ζάππειο, όπου είχε στηθεί φιέστα για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» έκαναν χτες το πρωί άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες, γονείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι απεργούσαν με απόφαση του κλαδικού τους σωματείου (ΣΕΜΙΣΕΑ). Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας καλούσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Η χτεσινή κινητοποίηση είχε ως στόχο να συναντηθεί αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, απαιτώντας δεσμεύσεις για μέτρα προστασίας των ανέργων, για μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ, αλλά και εργαζομένων στα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Για γενναία χρηματοδότηση της Πρόνοιας και των κέντρων Ειδικής Αγωγής στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων κι επιδομάτων.
Ωστόσο, στο υπουργείο δεν βρήκαν κανέναν από την ηγεσία, λόγω της φιέστας στο Ζάππειο και αποφάσισαν να μεταβούν εκεί με πορεία. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πως το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας είναι τα βασικά εργαλεία για να ξηλώσουν τα δικαιώματα, τις συντάξεις, τα επιδόματα των ΑμεΑ. Εξάλλου, και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τα προνοιακά επιδόματα αναφέρεται πως όσοι έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα δεν θα δικαιούνται ούτε κι αυτές τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές «φτωχοκομείου».
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους να παλέψουν ανάμεσα σε άλλα για:
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ.
  • Ούτε ένα 1 ευρώ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
  • Κατάργηση του παράβολου – χαρατσιού που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.