ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Το μικρό κορίτσι χωρίς πόδια: Μια απίστευτη ιστορία και ένα βίντεο που θα σας συγκινήσει!!!

Rosie-Davies0

Η Ρόζυ είναι  ένα κορίτσι με αναπηρία , λίγο διαφορετικό από τα παιδιά της ηλικίας της,και αυτό γιατί,όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο,κάνει με άνεση σκέιτμπορντ,παρόλο που και τα δύο πόδια της έχουν ακρωτηριαστεί.
Εκ γενετἠς έπασχε απὀ μία πολύ σπάνια ασθένεια της σπονδυλικἠς στήλης  (Spinal Segmental Dysgenesis <SSD>), που καθιστούσε αδύνατον να αισθάνεται τα κάτω άκρα της.Έτσι,οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Παίδων του Birmingham της τα ακρωτηρίασαν,προκείμενου να έχει μια καλύτερη ζωή. Τα μωρά που γεννιούνται  όπως Rosie έχουν συνήθως ένα κενό στην σπονδυλική τους στήλη, προκαλώντας προβλήματα κινητικότητας.

Η Ρόζυ αποτέλεσε τον τρίτο άνθρωπο στον κόσμο,που υπέστη την πρωτοποριακἠ αυτή χειρουργική επέμβαση.
Μιλώντας η ίδια για την κατάσταση της,δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον.
Rosie-Davies22
»Νιὠθω τέλεια,δεν φοβἀμαι να κάνω σκέιτμπορντ,ενώ θα ήθελα να κάνω βόλεϊ,ακόμα και να παίξω ποδὀσφαιρο.Για τα Χριστούγεννα,θα ήθελα ένα ειδικά διαμορφωμένο  ποδἠλατο. Αυτό είναι το όνειρό μου».
Η μικρή Ρόζυ,με την αστείρευτη δύναμη ψυχής που διἀθετει,μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας και να γεμίσει ελπἰδα όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.
Ενα βίντεο που θα σας συγκινήσει!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.