ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα από 1η Φεβρουαρίου 2015!!!

9af11dcfd2faa0a26ac5a43e2f1cd54e_L
Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα από 1η Φεβρουαρίου 2015!!!
Διακόπτεται οποιαδήποτε χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ή άλλης προνομιακής παροχής στα Άτομα με Αναπηρία την επομένη της ημερομηνίας λήξης της ισχύουσας γνωμάτευσης από την 1η Φεβρουαρίου 2015 και μετά.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου σημειώνονται τα εξής:
•    Οι ενδιαφερόμενοι προς ένταξη στα προνομιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων η ισχύς των γνωματεύσεων ή πιστοποιητικών αναπηρίας έχει λήξει, εξετάζονται υποχρεωτικά από 1/9/2011 για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές του Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), του Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), της Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ή την παράταση οικονομικής ενίσχυσης ή άλλης προνομιακής παροχής.
•     Η αρμόδια υπηρεσία χορήγησης των προνομιακών παροχών ενημερώνει εγγράφως τους δικαιούχους τρεις μήνες πριν από τη λήξη της ισχύουσας γνωμάτευσης για την άμεση υποβολή αίτησης παράτασης του σχετικού δικαιώματός τους.
•    Σε περίπτωση παραπομπής και υποβολής αίτησης στα ΚΕ.Π.Α. ή στις Υγειονομικές Επιτροπές εντός του τριμήνου πριν από τη λήξη ισχύος της προηγούμενης γνωμάτευσης και εφόσον κριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή ότι ο αιτών εξακολουθεί να πληροί τις απαιτούμενες από τις ισχύουσες διατάξεις ιατρικές προϋποθέσεις για τη συνέχιση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής αρχίζουν από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης.
•    Σε περίπτωση υποβολής της σχετικής αίτησης στα ΚΕ.Π.Α. ή στις Υγειονομικές Επιτροπές εντός προθεσμίας έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης και εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντα οι προϋποθέσεις για την επαναχορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, ως ημερομηνία έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων προσδιορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης επανεξέτασης του από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.
•    Τυχόν υποβολή αίτησης για παράταση του σχετικού δικαιώματος μετά την παρέλευση απράκτου της ανωτέρω εξάμηνης προθεσμίας αυτή δεν θα γίνεται δεκτή από την αρμόδια υπηρεσία ως αίτηση παράτασης αλλά θα λαμβάνεται υπόψη ως νέα αίτηση ένταξης του ενδιαφερόμενου στο ίδιο ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.
Στην ΚΥΑ προβλέπεται ότι για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη ισχύος των διατάξεών της, ως ημερομηνία έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων ορίζεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος της γνωμάτευσης των ΚΕ.Π.Α. ή των Υγειονομικών Επιτροπών.
Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την οποία γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις των Υγειονομικών Επιτροπών, οι οποίες βρίσκονται σε ισχύ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής τους και μέχρι τη λήξη τους. Κάθε κανονιστική πράξη ή διάταξη που προσκρούει στην παρούσα παύει να ισχύει από την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτής.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.