ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς

Τα παιδιά που συνηθίζουν να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Erasmus στην Ολλανδία.
Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες από 6.160 μητέρες σχετικά με τυχόν συμπτώματα άσθματος που ανέπτυσσαν τα παιδιά τους. Οι συμμετέχουσες συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο κάθε χρόνο για τα πρώτα 6 χρόνια ζωής τους παιδιού τους. Σε άλλο ερωτηματολόγιο οι μητέρες έδιναν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου των παιδιών τους, όταν εκείνα ήταν 2 μηνών και όταν ήταν 2 ετών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους μόνο όταν ήταν σε βρεφική ηλικία δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο άσθματος για τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής τους.
Ωστόσο εκείνα τα παιδιά που κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των γονιών τους σε ηλικία 2 ετών είχαν αυξημένο κίνδυνο συριγμού στην αναπνοή όταν ήταν 3-6 ετών και αυξημένο κίνδυνο άσθματος πριν την ηλικία των 6 ετών.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Respiratory Journal.
Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.