ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Νικήτρια της ζωής

chelsea
Η 22χρονη Τσέλσι Γουέρνερ νίκησε το σύνδρομο Down και καταξιώθηκε στον αθλητισμό.Ένα παιδί που μπήκε στο γυμναστήριο για να δυναμώσει, έφτασε να κατακτά τίτλους στη γυμναστική.
Για την Τσέλσι Γουέρνερ η γυμναστική άρχισε ως ένας τρόπους να ενδυναμώσει τους μύες της, καθώς είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από σύνδρομο Down. Τα δεδομένα άλλαξαν. Τώρα ο αθλητισμός είναι ο τρόπος να δείξει η ίδια στους άλλους πόσα μπορούν να κάνουν οι αθλητές με αναπηρία. Η νεαρή καλιφορνέζα είναι τέσσερις φορές πρωταθλήτρια ΗΠΑ στα Special Olympics, ενώ έχει κατακτήσει και έναν διεθνή τίτλο. Οι γονείς της, Λίζα και Ρέι, την έγραψαν σε ένα τμήμα γυμναστικής μετά τη διάγνωση του συνδρόμου Down, στα τέσσερά της χρόνια. Στα οχτώ έκανε προπονήσεις για τα Special Olympics. Οι γονείς της αναζήτησαν έναν προπονητή υψηλού επιπέδου και κατέληξαν στον Ντόουν Πόμπο. «Στην αρχή η Τσέλσι είχε ενθουσιασμό αλλά σωματικά με δυσκολία μπορούσε να περπατήσει πάνω στη δοκό ισορροπία προς μία κατεύθυνση και πίσω χωρίς να πέσει. Το πρόβλημα στην αρχή ήταν η ατονία των μυών», τόνισε ο προπονητής της.
Η Τσέλσι σταδιακά άρχισε να βελτιώνεται στις ασκήσεις εδάφους και τη δοκό ισορροπίας, όμως το 2006 αντιμετώπισε κι άλλο πρόβλημα. Η επιτροπή Special Olympics της Βόρειας Καλιφόρνια απέρριψε το πρόγραμμά της και την άφησε να προπονείται μόνη της. Ουσιαστικά ανάγκασε την οικογένεια να πληρώνει για τις μετακινήσεις της και για τις προπονήσεις της. Για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα, ο πατέρας της ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και η νεαρή αθλήτρια άρχισε να αγωνίζεται σε διοργανώσεις των Special Olympics σαν να ήταν η ίδια της μία ομάδα. «Αγωνιζόταν έτσι για τρία χρόνια και προφανώς ερχόταν τελευταία κάθε φορά αλλά δεν την ένοιαζε», θυμάται ο προπονητής της και συνεχίζει: «Μετά ήρθε η στιγμή που καταλάβαινε τι σημαίνει η χαμηλότερη βαθμολογία. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ένα ταξίδι, στο οποίο έπρεπε να καταλάβει ότι αν θέλει κάτι τότε πρέπει να δουλέψει σκληρότερα. Ο Πόμπο ήταν απέναντί της τόσο σκληρός όσο και με τους υπόλοιπους γυμναστές. Η Τσέλσι άρχισε να προπονείται 16 ώρες την εβδομάδα για να βελτιωθεί. Η δικαίωσή της ήρθε σύντομα με πολλούς εθνικούς τίτλους και με τον διεθνή τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διεθνούς ιδρύματος συνδρόμου Down.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.