ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Συντάξεις δύο ταχυτήτων από φέτος σε Δημόσιο – Ταμεία

590_d
Καθοριστικός για τον τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης για πάνω από 250.000 ασφαλισμένους είναι ο χρόνος θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Διπλό… μοντέλο ισχύει για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης από τα Ταμεία ανάλογα με το πότε «κλειδώνει» το δικαίωμα ο ασφαλισμένος.
Για περίπου 150.000 ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014, διατηρείται το παλαιό σύστημα, ενώ για 100.000 ασφαλισμένους που θα ανοίξουν την πόρτα εξόδου τα επόμενα χρόνια θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο.
Για τους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς εφαρμόζεται ένα μεικτό σύστημα υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Ο νέος τρόπος είναι ενιαίος για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προβλέπεται σε νόμους που ψηφίστηκαν το 2010 αλλά μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, με βάση τον νόμο Λοβέρδου / Κουτρουμάνη, τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2010 υπολογίζονται με βάση τον παλαιό τρόπο. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, μπορεί να επιλέξει την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας για να υπολογιστεί η σύνταξή του.
Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:
57a8f4d9
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
πηγή:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.