ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έδωσε λάδι κάνναβης στην κόρη του που πάσχει από καρκίνο.. και τώρα απειλείται με φυλάκιση


Παγκόσμια συγκίνηση αλλά και πολλά ερωτηματικά έχει γεννήσει η ιστορία της μικρής Rumer που πάσχει από νευροβλάστωμα, μια προχωρημένη μορφή καρκίνου
Το νευροβλάστωμα είναι μια ασθένεια, κατά την οποία σχηματίζονται καρκινικά κύτταρα στον νευρικό ιστό των επινεφριδίων, του θώρακος, του λαιμού η του νωτιαίου μυελού.
Τις πιο πολλές φορές αρχίζει κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, συνήθως στα παιδιά ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών. Κάποιες φορές, σχηματίζεται πριν από την γέννηση αλλά ανακαλύπτεται αργότερα, όταν ο όγκος αρχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος και προκαλεί συμπτώματα.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, το νευροβλάστωμα μπορεί να ανακαλυφθεί πριν από την γέννηση, μέσω ελέγχου του εμβρύου με υπερηχογράφημα.
Ένας πατέρας από την Αυστραλία θα δικαστεί με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης επειδή χορήγησε ιατρικό λάδι κάνναβης στη μικρή του κόρη που πάσχει από την παραπάνω ασθένεια, για να απαλύνει τους πόνους της.
Ο Adam Koessler χορήγησε το λάδι κάνναβης στη δύο ετών Rumer Rose με δική του πρωτοβουλία λίγο μετά τη γνωμάτευση των γιατρών οι οποίοι αναφέρουν πως οι πιθανότητες να μείνει στη ζωή το κοριτσάκι, είναι περίπου 50%.
Μιλώντας στην εφημερίδα Newcastle Herald, ο Koessler τόνισε πως η χορήγηση κάνναβης είχε ευεργετική δράση στην κόρη του. Για την ακρίβεια της έδωσε λάδι κάνναβης μαζί με καρύδα.
Όπως δήλωσε, “η μικρή άρχισε να έχει και πάλι καλή διάθεση και να τρώει κανονικά. Είχε όρεξη για να παίξει και το χρώμα του δέρματος της επανήλθε στο φυσιολογικό του. Τα μάτια της έλαμπαν”.
Παρόλα αυτά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Koessler στις 2 Ιανουαρίου μετά από επίσκεψη της οικογένειας στον ογκολόγο που παρακολουθεί το κοριτσάκι.
Πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες χορήγησης ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικο άτομο αλλά και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Σε εξέλιξη της ιστορίας, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά και χρήστες του διαδικτύου ανέβασαν online μια καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη στήριξη του πατέρα και την άμεση δικαίωση του.
Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτό Cannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία.
Παρόλα αυτά, η χρήση του διώκεται σε χώρες όπως η Αυστραλία.
Σημειώνεται ότι συνολικά, 23 αμερικανικές Πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επιτρέπουν την ιατρική μαριχουάνα, με περισσότερους ή λιγότερους περιορισμούς. Ορισμένες Πολιτείες επιτρέπουν μάλιστα στους αρρώστους να καλλιεργούν φυτά για προσωπική χρήση.
Την 1η Ιανουαρίου του περασμένου έτους, η απόφαση του Κολοράντο να αποτελέσει την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τις πωλήσεις κάνναβης για ψυχαγωγία έδωσε ώθηση στη βιομηχανία παραγωγής.
Ακολούθησε η πολιτεία της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια το Όρεγκον, η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια που τη νομιμοποίησαν ύστερα από δημοψήφισμα.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.