ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή στα Νοσοκομεία

229656
Με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού και τον Βοηθό Συνήγορο για την Κοινωνική Προστασία, Χρήστο Ιωάννου, συναντήθηκε σήμερα ο Αν. Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη σε θέματα Υγείας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσλειτουργίες του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών του ΕΣΥ του οποίου η επανενεργοποίηση, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Ο Αν. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επανασχεδιαστούν και να αναβαθμιστούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη που λειτουργούν στα Νοσοκομεία ώστε να λειτουργούν ως Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή.
«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για τη στελέχωση, την οργάνωση και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων αυτών των γραφείων με στόχο οι πολίτες να έχουν έναν σημαντικό σύμμαχο απέναντι στο σύστημα Υγείας που ενίοτε δεν σέβεται τα δικαιώματά τους. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε την αρωγή του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε αυτό το αντικείμενο».
Η κ. Κ. Σπανού και ο κ. Χ. Ιωάννου  ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόθεση του Αν. Υπουργού επισημαίνοντας ότι πράγματι ο σχεδιασμός ενός δικτύου που θα πληροφορεί και θα επιλύει προβλήματα δυσλειτουργίας του δημόσιου Συστήματος Υγείας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πληροφόρηση και στην προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.