ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στον Καιάδα τα ΑμεΑ από της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ»

kaiadas_ameaΑντί για τη δημιουργία σχολείου για ΑμεΑ … Την πλήρη αναλγησία του έδειξε ο πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) κ. Ηαρακλής Δρούλιας προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες (Α.μεΑ.)
 
Αν και έχει άμεση γνώση για τις πιεστικές ανάγκες ανέγερσης Σχολείου Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα ΕΕΕΕΚ, στο Περιστέρι και ενώ η κατάσταση που επικρατεί για το θέμα αυτό στην Πόλη, είναι εκρηκτική, αυτός προτίμησε να δεσμεύσει για 4 χρόνια παραχωρώντας σε ιδιώτη, αντί πινακίου φακής, το μοναδικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ που πληρεί τις προδιαγραφές για την κατασκευή σχολείου αυτής της κατηγορίας.
 
Φαίνεται ότι για, της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) τα παιδιά ΑμεΑ, είναι παιδιά ενός άλλου, κατώτερου θεού, αφού αδυνατεί ή δεν θέλει να κατανοήσει ότι αυτά θάπρεπε να έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη φροντίδα από την πολιτεία.
 
Κάποιος ίσως θα πρέπει να του εξηγήσει ότι η εκπαίδευση αυτής της κατηγορίας παιδιών στοχεύει στην επαγγελματική αποκατάσταση και στην προσαρμογή τους στην καθημερινότητα και ότι λύσεις ιδρυματικού αποθετηρίου έχουν περάσει ολοκληρωτικά στο παρελθόν.
 
Όσο για την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) που ο ίδιος επικαλείται για την συγκεκριμένη απόφασή του, τα όσα θα εισπραχθούν σε τήσια βάση από τον ιδιώτη στον οποίο παραχωρήθηκε το αναπομείναν Κτήμα Μπόθα, δεν φθάνουν ούτε για την εξάμηνη αποζημίωση της εταιρίας που ανέλαβε την καθαριότητα των γραφείων της κρατικής Εταιρίας στην οποία προεδρεύει.
 
Η Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα, γνωρίζοντας και ζώντα εκ των έσω τις ανάγκες των παιδιών Α.μεΑ. και τις δυσκολίες εκπαίδευσής τους, όπως και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω υπερπληθώρας μαθητών το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, πιστεύει ότι η απόφαση παραχώρησης του κτήματος Μπόθα σε ιδιώτη πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι διαδικασίες για την ανέγερση ΕΕΕΕΚ στην πόλη του Περιστερίου.
 
Συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις που εξέφρασαν για το θέμα ο Δήμαρχος της πόλης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί φορείς και δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να δοθεί λύση σ’ αυτό το καυτό θέμα.
Η κοινότητα των ΑμεΑ δεν θέλει «σωτήρες», θέλει πραγματιστές που να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται.
Οι «καιάδες» δεν έχουν θέση στη σημερινή εποχή.
Για την Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα
ο Πρόεδρος
Διονύσης Γουράνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.