ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Γεννήθηκε με την καρδιά της έξω από το σώμα της και παλεύει για την επιβίωση

6297381
Η μικρή Virsaviya “Bathsheba” Borun, γεννήθηκε στη Ρωσία. Σήμερα είναι 5 ετών και χρειάζεται να υποβληθεί σε μια εξαιρετικά λεπτή και επικίνδυνη επέμβαση. Πάσχει από μια σπανιότατη γενετική πάθηση που ονομάζεται Pantalogy of Cantrell (πενταλογία του Cantrell), ή αλλιώς θωρακό- κοιλιακό σύνδρομο. Στο σύνδρομο αυτό τα παιδιά γεννιούνται με ελαττώματα στο διάφραγμα στο κάτω στέρνο, στην καρδιά, στα κοιλιακά τοιχώματα και στο περικάρδιο. Όλα αυτά τα εσωτερικά όργανα δεν βρίσκονται εντός, αλλά έξω από το κορμί.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Virsaviya. Η καρδούλα και τα έντερα της λειτουργούν έξω από το κορμάκι της. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Το προσδόκιμο ζωής ανθρώπων με αυτή την πάθηση είναι εξαιρετικά χαμηλό. Η μικρούλα δεν είχε πολλά χρόνια ζωής ακόμη. Το πρόβλημα γινόταν εντονότερο αφού οι γιατροί που απευθύνθηκε η μητέρα της Dari,για να την χειρουργήσουν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά.
Οι περιπέτειες της Virsaviya, ξεκίνησαν από την κοιλιά της μητέρας της. Οι γιατροί ανακάλυψαν το πρόβλημα όταν η μητέρα της ήταν 6 μηνών έγκυος. Όταν έφτασε η στιγμή του τοκετού οι γιατροί θεωρούσαν πως η μικρή θα πεθάνει μόλις γεννηθεί. Ο μαιευτήρας μάλιστα αρνήθηκε να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Ενώ η μητέρα ήταν στο δωμάτιο της, κάποιοι από το προσωπικό του νοσοκομείου, άφησαν την μικρή σε ένα τραπέζι προκειμένου να πεθάνει. Η μικρή κορόιδεψε πάλι τον θάνατο. Έζησε. Λίγο αργότερα έπαθε πνευμονία. Και πάλι έζησε. Λίγες εβδομάδες μετά ο πατέρας της, εγκατέλειψε την μητέρα της και η Dari, μεγαλώνει πλέον μονάχη την κόρη της.
Όταν έφτασε 3 μηνών ένας Ρώσος χειρουργός πήρε την ευθύνη και τοποθέτησε όπως μπορούσε, τα όργανα της μέσα στο κορμί. Τουλάχιστον δεν ήταν εκτεθειμένα, αφού το παραμικρό τραύμα, θα μπορούσε να την σκοτώσει. Όμως πλέον χρειάζεται μια ολοκληρωμένη επέμβαση από ειδικούς για να αποφευχθεί ο κίνδυνος.
Μια λύση έμενε μόνο. Να βρουν κατάλληλους χειρουργούς στο εξωτερικό για να επανατοποθετήσουν τα όργανα μέσα στο κορμί της 5χρονης και να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή. Οι γιατροί βρέθηκαν και προθυμοποιήθηκαν να την χειρουργήσουν. Η μικρούλα έπρεπε να μεταφερθεί στη Βοστόνη και εκεί μια ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών από το Boston’s Children’s Hospital (Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης) θα της έσωζε τη ζωή.
Το πρόβλημα ήταν πως για μια τέτοια επέμβαση απαιτούνταν το λιγότερο 20.000 δολάρια, ποσό που φυσικά η οικογένεια της Virsaviya δεν διέθετε. Ξεκίνησε έτσι, μια καμπάνια στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για την επέμβαση. Το ποσό που συγκεντρώθηκε δυστυχώς δεν άγγιξε τον στόχο. Τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν μόλις 8.517 δολάρια. Η ζωή της μικρής μέρα με την μέρα κινδυνεύει όλο και περισσότερο. Στη Ρωσία αλλά και στις ΗΠΑ, ήδη έχουν κινητοποιηθεί διάφορες οργανώσεις για το παιδί προκειμένου να συγκεντρωθεί και το υπόλοιπο ποσό.
6297381
www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.