ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Aπίστευτη κίνηση ανθρωπιάς! Εδώ και 3 χρόνια μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του!

56
Aπίστευτη κίνηση ανθρωπιάς! Εδώ και 3 χρόνια μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του!
Συγκινεί για την καλοσύνη του, ένας μαθητής λυκείου ο οποίος μεταφέρει καθημερινά τον φίλο του, που είναι ανάπηρος στο σχολείο.
Ο λόγος για τον 18χρονο Xie Xu που γνώρισε τον 19χρονο Zhang Chi όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα σχολείο της απομακρυσμένης επαρχίας Jiangsu στη βόρεια Κίνα.
china-friends-4.jpg
Ο Zhang πάσχει από μυική δυστροφία, μια πάθηση που οδηγεί σε αποδυνάμωση των μυών με αποτέλεσμα ο ασθενής να αδυνατεί να σηκώσει το ίδιο του το βάρος ώστε να περπατήσει.
Έτσι, ο Xie φρόντιζε επί τρία χρόνια εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi Τον βοηθούσε επίσης να τρώει αλλά και να πλένει τα ρούχα του.
china-friends-7.jpg
Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.
china-friends-8.jpg
china-friends-9.jpg
www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.