ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αύξηση των δικαιούχων ΑμεΑ σε προγράμματα εργασίας

60e59ebd980312e2fc8c2a3c4f411def_L
Την άμεση ανάγκη για συγκρότηση ομάδας εργασίας με σκοπό την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα απασχόλησης διαπίστωσαν από κοινού η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και η αντιπροσωπία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο.
Η κυρία Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε την αντιπροσωπία ότι τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ομάδα εργασίας, θα ληφθούν υπόψη ώστε να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισήμανε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες εδράζεται σε δύο βασικούς λόγους: την ελλιπή εικόνα που έχει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας , καθώς και σε διατάξεις του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς εργασίας τους.
”Υπάρχουν αντικίνητρα για τους ανθρώπους με αναπηρία που επιθυμούν να εργαστούν. Όταν εντάσσεται ένα άτομο με ειδικές ανάγκες σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης αυτομάτως χάνει το επίδομα βοηθείας για όσο χρόνο εργάζεται με αποτέλεσμα να είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα εν λόγω προγράμματα” , κατέληξε ο κύριος Βαρδακαστάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.