ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τα ΑΜΕΑ σε κοινωνικό Καιάδα!!!

amea2-660
Σκληρή κριτική στο τρίτο μνημόνιο ασκεί ο υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα, Δημήτρης Στρατούλης λέγοντας πως οδηγεί τα ΑμεΑ σε κοινωνικό Καιάδα.
Σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης σημειώνει: « Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν στη Βουλή ο εναπομείνας μνημονιακά μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ και το οποίο έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν πιστά μετά τις εκλογές ως κυβέρνηση όλων τους ή των περισσότερων από αυτούς, οδηγεί τα ΑμεΑ στον κοινωνικό Καιάδα».
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, το τρίτο μνημόνιο οδηγεί «σε μείωση των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνται στα ΑμεΑ, λόγω μείωσης των δημόσιων κοινωνικών δαπανών που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό κατά 0,5% του ΑΕΠ ετησίως, δηλαδή κατά 900 εκατομμύρια ευρώ έως και 1 δις ευρώ κάθε χρόνο».
«Μεγάλη μείωση των ΑμεΑ που σήμερα λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, λόγω της εφαρμογής των τριών «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ, οι οποίες προβλέπουν τη σύνδεσή τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια» αναφέρεται.
Ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρει επίσης ότι εξαιτίας του τρίτου μνημονίου δημιουργείται «μείωση των αναπηρικών συντάξεων για όσα ΑμεΑ τις παίρνουν για πρώτη φορά πριν από την ηλικία των 67 ετών.
«Ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στις εκλογές σημαίνει δυναμικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για ανατροπή όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων σε βάρος των ΑμεΑ και κατάργηση του τρίτου μνημονίου αλλά και των δύο προηγούμενων, που με τις αντικοινωνικές πολιτικές τους έκαναν πολύ πιο δύσκολη τη ζωή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους» σημειώνει.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.