ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κ. Υπουργέ , ξέρετε πως είναι να μεγαλώνεις Παιδί με ΑΝΑΠΗΡΙΑ ;;;

newsitamea12
Ανησυχία σε γονείς ΑμεΑ και τοπική κοινωνία…
Κλειστό παραμένει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Φιλιατρά!
Κλειστό παραμένει εδώ και δύο εβδομάδες, παρά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και ήδη έχει προκληθεί έντονη ανησυχία σε γονείς παιδιών που φοιτούσαν ή επρόκειτο να φοιτήσουν σε αυτό, όπως και στην τοπική κοινωνία, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον του σχολείου.
ameaeidikokleisto
Ο λόγος που το Ειδικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται, δεν άνοιξαν τις πόρτες τους και αυτές παραμένουν κλειδαμπαρωμένες, με αλυσίδα και λουκέτο, είναι η καθυστέρηση στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των αναγκών του!
Φέτος η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – επικύρωσης έληξε την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Εξ αυτού του γεγονότος θα καθυστερήσει και η διαδικασία πρόσληψης – τοποθέτησης, η οποία άγνωστο είναι εάν και πότε θα ολοκληρωθεί. Υπολογιζόταν πως περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να ανοίξει το σχολείο. Ωστόσο, γονείς και τοπική κοινωνία δε γνωρίζουν εάν και πότε θα ανοίξει και θα λειτουργήσει, μιας και τόσα ακούγονται σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.
Ο συνολικός αριθμός πιστώσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά στα Ειδικά Σχολεία και τα τμήματα ένταξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εξασφαλισμένος και εάν είναι, επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις αναπληρωτών για να ανοίξει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών; Αυτό το ερώτημα βασανίζει γονείς και τοπική κοινωνία, αλλά απάντηση πειστική και με στοιχεία δεν παίρνουν από πουθενά, όπου κι αν απευθύνονται!
Σημειώνεται πως, για να ανοίξει και να λειτουργήσει εύρυθμα, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών χρειάζονται, τουλάχιστον, 2 με 3 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, Νηπιαγωγός, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, καθώς και Σχολικός Νοσηλευτής, Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός, Δάσκαλος Καλλιτεχνικών κ.ά.
Σημειώνουμε πως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών ξεκίνησε από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Ανοιχτό στην κοινωνία, επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο.

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.