ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αναλυτικά τα ζητήματα της Αναπηρίας στον Αλ. Φλαμπουράρη ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό την 3η Δεκέμβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για esamea

Όπως είχε συμφωνηθεί, στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και της αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ., (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 4 Νοεμβρίου, η Συνομοσπονδία παρέδωσε στον υπουργό δύο υπομνήματα, για την καλύτερη προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το πρώτο υπόμνημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει τίτλο «Πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με τον κυβερνητικό συντονισμό σε θέματα αναπηρίας και τον ορισμό των προβλεπόμενων μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες».
Σε αυτό το υπόμνημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά αφενός την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και την αντιμετώπιση του διαρθρωτικού προβλήματος της έλλειψης συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών σε θέματα αναπηρίας και αφετέρου θέτει ζητήματα εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (άρθρο 33 παρ. 1, 2, 3 της Σύμβασης) στην πράξη.
Το δεύτερο υπόμνημα έχει τίτλο «Πλαίσιο μέτρων που η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί αναγκαία και κρίνει απαραίτητο να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και απαντήσεις από την κυβέρνηση κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλ. Τσίπρα στις 3 Δεκεμβρίου 2015».
Στη συγκεκριμένη επιστολή η Ε.Σ.Α.μεΑ. θέτει εκείνα τα μέτρα και τις πολιτικές που είναι απαραίτητα να εφαρμοστούν ώστε να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Ο σχεδιασμός μέτρων στήριξης των εισοδημάτων και πολιτικών για την αντιμετώπιση θεμάτων σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η εργασία, η εκπαίδευση κ.α. δύναται να αποτελέσει εκείνο το ισχυρό δίχτυ προστασίας για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, το οποίο η Ε.Σ.Α.μεΑ. αιτείται εναγωνίως και με επιμονή από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έως και σήμερα.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει ότι παρακολουθεί άγρυπνα τις εξελίξεις και παρεμβαίνει έτσι κ αλλιώς μέχρι τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την 3η Δεκέμβρη. Η Κυβέρνηση θα κριθεί και από εκείνα τα μέτρα που θα λάβει για τα άτομα με αναπηρία στο μεσοδιάστημα, όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.