ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι παράπλευρες απώλειες στην διαπραγμάτευση!

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα

Με επείγουσα επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. δηλώνει ότι το αναπηρικό κίνημα δεν θα ανεχθεί τα άτομα με αναπηρία να βρεθούν ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της διαπραγμάτευσης!
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό τις δεσμεύσεις του στην τελευταία συνάντησή τους την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, όπου τονίστηκε ότι «αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησής σας η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία».
«Δηλώνουμε ότι τώρα είναι η ώρα της προστασίας των ατόμων με αναπηρία. Τώρα είναι η ώρα η κυβέρνησή σας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μην επιτρέψει τα θιγούν τα ελάχιστα που έχουν μείνει ως μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Τώρα ήρθε η ώρα η κυβέρνηση σας να μην επιτρέψει τα άτομα με αναπηρία να θεωρηθούν ως "παράπλευρη απώλεια" στο τραπέζι της συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας.
Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, το αναπηρικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με την έντονη φημολογία - διαρροή στον Τύπο περί περικοπής των αναπηρικών επιδομάτων, αυτή τη φορά ως απαίτηση των δανειστών της χώρας. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα αναπηρικά επιδόματα έχουν μπει στο στόχαστρο του Κουαρτέτου που ζητά επιπλέον αξιολογήσεις και μειώσεις δικαιούχων, καθώς και ευθεία σύνδεσής τους με το ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα.
Απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά να βάλετε τέρμα στη φημολογία, να κάνετε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα άτομα με αναπηρία δεν είναι "παράπλευρες απώλειες".
Ζητάμε να προστατευτούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, οι φοροαπαλλαγές, ζητάμε την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, του τομέα Υγείας - Πρόνοιας, των μισθών, των φαρμάκων, διεκδικούμε να μην κλείσουν οι δομές για τα παιδιά με αναπηρία, να μην επιστρέψουμε στα ιδρύματα, διεκδικούμε τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, διεκδικούμε τον επανακαθορισμό ευνοϊκών προϋποθέσεων για την απαλλαγή και μείωση του ΕΝΦΙΑ, ζητάμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας για την προστασία της Αναπηρίας»!
Η επιστολή επισυνάπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.