ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Διήμερη εξόρμηση στη Θεσσαλία

Αποτέλεσμα εικόνας για esamea

Διήμερη εξόρμηση πραγματοποίησε η Ε.Σ.Α.μεΑ. στις 27 και 28 Μαΐου στη Θεσσαλία. Μια μεγάλης σημασία ημερίδα διοργανώθηκε στη Λάρισα στις 27/5, ενώ στις 28/5 εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας και η Ε.Σ.Α.μεΑ. παραβρέθηκε στην έναρξη της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων. Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε τέλος και η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Στην Ημερίδα στη Λάρισα την Παρασκευή 27 Μαΐου, την οποία διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μαζί με το Δήμο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τίτλο: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνική προστασία και άτομα με αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Η ημερίδα σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, με πλήθος κόσμου να την παρακολουθεί και να συμμετέχει. Παρόντες ήταν και όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι κ.κ. Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής ΑΝΕΛ, Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ, Κώστας Μπαργιώτας, βουλευτής Ποταμιού, Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεων, Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, Παναγιώτης Σαρχώσης, δήμαρχος Τυρνάβου.
Ο κ. Βαρδακαστάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνάρτηση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Όπως τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης «αναμφισβήτητα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν την κρίση σε όλες της τις μορφές πιο επώδυνα και πιο άμεσα γιατί πάντοτε το κόστος διαβίωσης λόγω της αναπηρίας είναι μεγαλύτερο και σε περίοδο κρίσης δυσβάσταχτο. Δοκιμάζονται τα δικαιώματα, η ικανότητα των ανθρώπων να ανταποκρίνονται σε βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και συνέχισε: «Το αναπηρικό κίνημα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην προστασία των ατόμων με αναπηρία ώστε να προστατευτούν όσο το δυνατόν από τις επιπτώσεις της κρίσης. Προωθήσαμε και προωθούμε τη θέση ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό συνιστά την ανάγκη σε όλα τα επίπεδα να υπάρξει ριζική αλλαγή προσέγγισης των πολιτικών για άτομα με αναπηρία. Πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε στην Ελλάδα ότι η αναπηρία είναι θέμα πρόνοιας. Και αυτό μπορεί να συμβεί με την υλοποίηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία. Γι' αυτό και κάλεσα -και το αποδέχτηκαν- τους δημάρχους Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδη και Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκη, καθώς και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό που συμμετέχουν στο συνέδριο, να υλοποιήσουμε κοινωνικά προγράμματα σε δήμους και περιφέρειες με βάση τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και στόχο την υλοποίηση της Σύμβασης».
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ. 
Με το τέλος της ημερίδας ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με φορείς του αναπηρικού κινήματος Θεσσαλίας.
Το Σάββατο 28 Μαΐου ο κ. Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ, με τους κ.κ. Τσιουλάκη, Μ. Ζηδιανάκη, πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου και μέλος ΓΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. και Σοφία Μιχάλα, πρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου και μέλος ΓΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. εγκαινίασαν τα νέα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας με τον πρόεδρο του Σωματείου Ηλία Τσίγκα. Στην τελετή παρέστησαν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Παναγιώτη Βράντζα και Σπυρίδωνας Λάππας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Βαρδακαστάνης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη τελετή είναι ελπιδοφόρα: «όταν ένας φορέας εκπροσώπησης ατόμων με αναπηρία αποκτά δική του στέγη, ολόκληρη η κοινωνία γίνεται λίγο πιο πλουραλιστική και δίκαιη. Τα δικαιώματα αποκτούν στέγη και τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος φωνή»!
Τέλος ο κ. Βαρδακαστάνης χαιρέτησε στην έναρξη της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων. Στον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από όλα το φεστιβάλ.
Φωτογραφικό υλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.