ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ
Οι νοσοκομειαοί γιατροί, όπως και οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δημ. Βαρνάβα, οι νοσοκομειακοί γιατροί παίρνουν μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, απαιτώντας
--Χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
--Προσλήψεις γιατρών- μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία
--Επαναφορά του Ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα προ των περικοπών
--Ασφαλές εφημεριακό πρότυπο
Ο κ. Δ. Βαρνάβας επισημαίνει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθούν τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγήσουν χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και απόλυση".


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.