ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Έδεσαν το πόδι ασθενούς με κορδόνι και 3 ορούς για αντίβαρο

Έδεσαν το πόδι ασθενούς με κορδόνι και 3 ορούς για αντίβαρο
Σε απίστευτες πατέντες καταφεύγουν πολλές φορές οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, στην προσπάθειά τους να περιθάλψουν τους ασθενείς με όποιο τρόπο μπορούν, παρά τις τραγικές ελλείψεις αναγκαίων φαρμάκων και βασικών υλικών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που καταγγέλλει αναγνώστης του newsbomb.gr, ο οποίος έγινε μάρτυρας εικόνων που προκαλούν απορία, όταν επισκέφθηκε πρόσωπο νοσηλευόμενο σε τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ορθοπεδικής φύσης. Για την ανάρρωσή του το χειρουργημένο οστό έπρεπε να συγκρατείται σταθερά, με σύστημα τροχαλιών και βαρών. Αντί όμως να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα ορθοπεδικά υλικά, οι γιατροί έδεσαν το πόδι του ασθενούς με ένα κορδόνι, στην άκρη του οποίου κρέμονταν τρεις φιάλες ορού ως αντίβαρο.
Την πατέντα φωτογράφισε ο αναγνώστης του newsbomb.gr, την οποία απέστειλε με την επισήμανση «πάλι καλά που δεν βάλανε καλάμια μπαμπού για νάρθηκα από τη ζούγκλα. Η ανάπτυξη έχει έρθει στην Ελλάδα τελικά»...
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη δήλωσε πως το νοσοκομείο αντιμετώπιζε σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε υλικά το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό καλύφθηκαν. Για το περιστατικό που καταγγέλλεται, υποστήριξε πως -όπως την ενημέρωσαν αρμόδιοι- η πατέντα με τους ορούς χρησιμοποιείται ακόμα και όταν υπάρχουν τα ειδικά βάρη, γιατί διευκολύνει στη χρήση ως αντίβαρο.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για εικόνα που μαρτυρά τις συνέπειες της δραματικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων. Με ελλείψεις υλικών-φαρμάκων και προσωπικού και όγκο περιστατικών και εφημεριών που εξοντώνουν το υπάρχον προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα καθημερινά για να προσφέρουν, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, περίθαλψη στους ασθενείς. Όσο μάλιστα πλησιάζει ο Σεπτέμβρης, μήνας κατά τον οποίο θα παρουσιαστούν ελλείψεις στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, καθώς οι προϋπολογισμοί μέχρι εκεί εκτιμάται πως επαρκούν, η ανάγκη για έκτακτες επιχορηγήσεις θα είναι επείγουσα. Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να φροντίσει να βρει πόρους, για να μην οδηγηθεί η δημόσια δευτεροβάθμια υγεία σε λειτουργική κατάρρευση.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.