ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τα εγκλήματα μίσους κατά των αναπήρων όταν η δικαιοσύνη σηκώνει τα χέρια ψηλά-ΒΙΝΤΕΟ

stopdisabilityhatecrime1
Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταγράφει 124.000 εγκλήματα μίσους σε άτομα με αναπηρία στη Βρετάνια και δυστυχώς μόνο το 1% κατέληξε στα δικαστήρια. Και όταν αυτό συμβαίνει σε μια χώρα όπως η Αγγλία που βρίσκεται «μπροστα» σε θέματα των Αμεα, δε τολμώ να φανταστώ ποια θα ήταν τα στατιστικά νούμερα στην Ελλάδα!(αλήθεια, υπάρχουν καταγεγραμμένα στη χώρα μας ή απλά αγνοούνται;)
1410272709101screencapture
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την ιστορία της Κέλλυ η οποία βασανίζεται καθημερινά από εκφοβισμό και βίαια επεισόδια προς αυτήν. Η αστυνομία της λέει να τα αγνοήσει απλά και η μητέρα της αναρωτιέται: ποιος από εμάς που δεν έχει κάποια αναπηρία, θα μπορούσε να τα αγνοήσει; Κανείς!
Η ιστορία της ξεκινά από το σχολείο και δυστυχώς φτάνει μέχρι το σήμερα. Η ενημέρωση στο σχολείο για τα Αμεα δεν είναι αρκετή προφανώς, σίγουρα όχι και αυτή που έχουν τα παιδιά από το σπίτι τους! Το ίδιο ισχύει όμως και για τους ενήλικες, καθώς η Κέλλυ περιγράφει ένα σκηνικό, όπου αστυνομικός την περιχύνει με αναψυκτικό στο κεφάλι
1410272654645screencapture
Το 56% των ατόμων με αναπηρία δέχονται απειλές, βίαιες πράξεις και εκδηλώσεις μίσους λόγω της αναπηρίας τους! Αυτό τους προκαλεί κρίσεις πανικού, πίεση, ανασφάλεια,  άγχος και κατάθλιψη. Επίσης συχνά βρίσκονται θύματα κλοπής έστω και για μικροποσά, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά.
Μη κλείνεστε στο σπίτι, ούτε στον εαυτό σας. Μιλήστε στα κοντινά σας πρόσωπα εάν έχετε πέσει θύμα και εσείς. Κάνετε τη καταγγελία σας, βοηθήστε να μεγαλώσει η φωνή σας, μέχρι αυτή να ακουστεί παντού!
Βογιατζής Ηλίας
Email: iliasvogiatzis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.