ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑμεΑ στο κέντρο!!!

31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα άτομα με αναπηρία  έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας ορισμένων από αυτά.

Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και με βάση τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται πραγματοποιηθούν προσλήψεις περίπου 3.500 αναπληρωτών τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική Αγωγή για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Επίσης  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησε και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ενάντια στην υπολειτουργία και το κλείσιμο των ειδικών σχολείων καθώς και στις περικοπές στο προσωπικό, στη μεταφορά και τη χρηματοδότηση των σχολείων.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή «θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα δημόσια ειδικά σχολεία. Θα περιθωριοποιήσει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας στα κοινά σχολεία με πρόσχημα τη δήθεν ένταξη. Φορτώνοντας ακόμα περισσότερα βάρη στον ίδιο το γονιό για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και αποκατάστασης του παιδιού του».
Ο Σύλλογος διεκδικεί «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.