ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγοντα ζητήματα της Αναπηρίας από το υπ. Υγείας


Η Ε.Σ.Α.μεΑ., έχοντας βαθιά γνώση των θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, καταθέτει τις προτάσεις της για τη λήψη πολιτικών και θεσμικών μέτρων σχετικών με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στο νομοσχέδιο που συντάσσεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και θα κατατεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Βουλή.

Από τα μείζονα ζητήματα για το χώρο της αναπηρίας αποτελεί η επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑμεΑ στο σύστημα κοινωνικής φροντίδας, όπου ανήκουν φύσει και θέσει. Η επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑμεΑ από το σύστημα υγείας, στο οποίο εντάχθηκαν με την αναιτιολόγητη ψήφιση των διατάξεων του άρθρου 10 και 11 του ν. 4025/2011  πράξη, στο σύστημα κοινωνικής φροντίδας,  δύναται να ολοκληρωθεί μόνο μέσω νομοθετικής διάταξης την οποία η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει ζητήσει επανειλημμένως από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.


Σοβαρό επίσης θέμα αποτελεί η ίδρυση και σύσταση Διεύθυνσης Χρονίων Παθήσεων στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο τα θέματα των χρονίως πασχόντων. Ο τομέας, επίσης, της αποκατάστασης που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς για την αναπηρία είναι διαχρονικά παραμελημένος. Η πρόταση για τη σύσταση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης στο υπουργείο Υγείας αποτελεί τα πρώτο βήμα για να σχεδιαστούν ικανές πολιτικές και μέτρα στον τομέα της αποκατάστασης.

Αναλυτικά οι προτάσεις στην επιστολή προς το υπ. Υγείας που επισυνάπτεται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.