ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο «Γολγοθάς» ενός πατέρα που προσπαθεί να στείλει το ανάπηρο παιδί του στο εξωτερικό!!!

21

Συγκλόνισε η περιγραφή του 66χρονου συνταξιούχου Δημοσθένη Σαμαρά «στον ενικό» για την περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια να στείλει το παιδί του με 100% αναπηρία, στο Σικάγο για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωή του.
Απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος ο υπουργός μετά από έξι επιτροπές που πέρασε το παιδί του.
«Προσπάθησε ο κ. υπουργός και πάλι δεν τα καταφέραμε. Προσέφυγα στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκα και τώρα το ΙΚΑ κάνει έφεση που θα εκδικαστεί μετά 1,5 χρόνο και η απόφαση θα βγει μετά από δύο χρόνια. Μετά από δύο χρόνια δεν ξέρουμε αν θα ζει το παιδί μου ή αν θα είναι μη ανατρέψιμη η κατάσταση της υγείας του» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Θα μας κρεμάσουν κουδούνια εάν δεν κάνουμε έφεση», του είχε απαντήσει ο υπεύθυνος από τη νομική υπηρεσία του ΙΚΑ.
«Υποστηρίζει ότι οι γνωματεύσεις των ιδιωτών γιατρών δεν μπορούν να ανατρέψουν  την δευτεροβάθμια επιτροπή» σημείωσε ο 66χρονος δείχνοντας στην κάμερα την βεβαίωση από τον διευθυντή της νευροχειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας που αναφέρει ότι το παιδί πρέπει να πάει στο Σικάγο γιατί η κατάστασή του δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα.
«Παρακαλώ τον κ. υπουργό αν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα να δικαιώσει το παιδί μου» επισήμανε.
«Πρόκειται περί μιας αθλιότητας. Τον μικρό Σαμαρά τον ξέρω . Το παιδί το χτύπησε ένα αυτοκίνητο και άλλαξε η ζωή του και διεκδικεί να ζήσει», είπε από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας είναι ενήμερος για την ιστορία από τότε που ήταν στο υπουργείο Υγείας.  «Έιπαμε να πάρει μια σειρά. Πήρε μια σειρά. Τα γνωστά προβλήματα. Προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Κέρδισε. Έπρεπε να κάνει το ΙΚΑ έφεση; Πήραμε τον .κ Σπυρόπουλο. Μου λέει ότι είναι αυτή τη φοβία των υπαληλών ότι δεν έκανες έφεση, άρα τα έκανες πλακάκια» τόνισε.
«Πήγε ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος στον ΕΟΠΥΥ, γιατί ο ΕΟΠΥΥ θα το λύσει. Δεν μπορώ να το λύσω. Ασχολούμαι εγώ ο ίδιος προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το θέμα.
«Ο κ. Κοντός του ΕΟΠΥΥ να το λύσει το θέμα. Εμείς τα λύναμε αυτά» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.