ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Επέκταση της απόκτησης δελτίου στάθμευσης για ΑΜΕΑ

D235BEF
Με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, μπορούν πλέον να λάβουν δελτίο στάθμευσης αυτοκινήτου πολίτες που κατέστησαν ΑμεΑ μετά την απόκτηση ΙΧ, αλλά και γονείς ανηλίκων τέκνων ΑμεΑ και δικαστικοί συμπαραστάτες τους.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ως δικαιούχοι δελτίου στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες ορίζονταν μόνο τα ΑμεΑ που ήταν ιδιοκτήτες οχημάτων και οι άδειες κυκλοφορίας τους είχαν την ένδειξη «ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ».
Η διεύρυνση της απόκτησης δελτίου στάθμευσης για ΑμεΑ, σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση, αφορά τους:
  • Πολίτες, οι οποίοι κατέστησαν ΑμεΑ μετά την απόκτηση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου και επομένως αυτό δεν έχει την ένδειξη ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ, εφόσον προσκομίσουν στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας από τη Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με το οποίο βεβαιώνεται ότι η πάθησή τους ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις (κινητικές αναπηρίες).
  • Γονείς ανηλίκων τέκνων ΑμεΑ και δικαστικούς συμπαραστάτες ανηλίκων–ενηλίκων ΑμεΑ, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση από τη Γραμματεία των ΚΕΠΑ από την οποία προκύπτει ότι η πάθηση των ανηλίκων–ενηλίκων ΑμεΑ ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές το Δελτίο Στάθμευσης εκδίδεται στο όνομα του ΑμεΑ με ορισμό ως οδηγών του Ι.Χ. αυτοκινήτου (αναπηρικού ή μη) των γονέων ή του δικαστικού συμπαραστάτη.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά από επεξεργασία των επί μακρό χρονικό διάστημα συγκεντρωθέντων αιτημάτων λόγω του ευαίσθητου του θέματος».
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.