ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πώς μια άνεργη μητέρα κατάφερε να βγάζει 65.000 δολάρια το μήνα από το σπίτι

78
Η Alicia Shaffer είναι η πιο πετυχημένη πωλήτρια στο Etsy, το σάιτ όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει προϊόντα από δεύτερο χέρι.
Η Shaffer, μητέρα τριών παιδιών, άρχισε να πουλά online καπέλα και μπαντάνες από το διαδικτυακό κατάστημα Three Bird Nest που έφτιαξε το 2011, όταν χρεοκόπησε, στην μεγάλη ύφεση το μαγαζί που διατηρούσε με τον σύζυγό της.
“Έπρεπε να κάνω κάτι για να βγάζω ένα έξτρα εισόδημα, αφού το κατάστημα με τα ρούχα που είχα με τον σύζυγό μου στο Σαν Φρανσίσκο, έκλεισε λόγω της ύφεσης”, αναφέρει η Shaffer στον Business Insider.
“Έπρεπε να βρω 100 με 200 δολάρια τον μήνα για να πληρώνω τα μαθήματα χορού την κόρης μου”, σημειώνει. “Είχα σκοπό να κάνω μία δύο πωλήσεις την εβδομάδα, αφού είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου”, αναφέρει.
Μετά την δημιουργία διαδικτυακού μαγαζιού στο Etsy, έναν ιστότοπο όπου κανείς μπορεί να πουλήσει και να αγοράσει προϊόντα από δεύτερο χέρι.
Η Shaffer είδε την πελατεία της να αυξάνεται δραστικά και μάλιστα είχε 90 παραγγελίες πριν τα Χριστούγεννα.
“Έκλαιγα, δεν ήξερα ότι θα πάω τόσο καλά” αναφέρει η Shaffer. Τότε ήταν που αποφάσισα να σταματήσω να το κάνω σαν χόμπι και να το κάνω επάγγελμα.
Η Shaffer ξεκίνησε την έρευνα για το πως θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της στο Etsy. Αρχικά εστίασε στις φωτογραφίες.
Όταν κάποιος ψάχνει ένα προϊόν στο Etsy, θέλω το δικό μου να είναι αυτό πάνω στο οποίο θα κάνουν κλίκ, τονίζει. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τις καλύτερες φωτογραφίες”, αναφέρει.
Με διάφορες εφαρμογές που κατέβασε στο κινητό της, βελτίωσε τις φωτογραφίες των προϊόντων της ενώ άρχισε να τα περιγράφει με διάφορους τίτλους.
Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πρέπει να είναι μεθοδικός κάνεις, υπογραμμίζει.
Τελικά όσο οι δουλειές πήγαιναν καλύτερα, προσέλαβε βοηθό, ενώ σταδιακά αύξησε τον αριθμό των υπαλλήλων της στους 15, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυξανόμενο αριθμό των παραγγελιών.
Αν και εργάζεται 20 ώρες την ημέρα, η Shaffer βγάζει 65.000 τον μήνα.
«Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι αυτές που εκτιμούνται περισσότερο», σημειώνει.
www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.