ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: « Έκδοση ενιαίας ηλεκτρονικής κάρτας ελεύθερης διέλευσης διοδίων των αναπηρικών αυτοκινήτων

                                        
 
 
 
 
 
 
ΚΟΙΝ:  - Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου Α.Ε.
             - Αυτοκινητόδρομο Μωρέας Α.Ε.
             - Ολυμπία Οδό Α.Ε
             - Γέφυρα Α.Ε.
             - Αττική Οδό
             - Ιονία Οδό
             - Φορείς Μέλη ΕΣΑμεΑ
   
Κύριε Υπουργέ,  
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όπως ίσως γνωρίζετε, αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και επίσημο κοινωνικό εταίρο της ελληνικής πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, που αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
Αφού πρώτα σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήριά για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την παρέμβασή σας για ένα θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας.
Το αίτημα της ΕΣΑμεΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών για την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, μετά από πολλές πιέσεις και προσπάθειες, θεσπίστηκε και ισχύει για τις εταιρίες «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», «Αυτοκινητόδρομος Μωρέας Α.Ε.» και «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» μέσω της επίδειξης της κάρτας στάθμευσης. Δεν ισχύει όμως η εν’ λόγω ρύθμιση για τις εταιρίες «Αττική Οδός», «Γέφυρα Α.Ε.» και «Ιόνιος Οδός», στα διόδια των οποίων οι κάτοχοι αναπηρικών αυτοκινήτων υποχρεούνται να πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο.
Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να θεσπιστεί το μέτρο για την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια όλων των Αυτοκινητόδρομων της χώρας.
Επιπρόσθετα,  η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»  αποφάσισε να προβεί στην έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης διοδίων και υποχρεώνει όλους τους δικαιούχους αυτής να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να την προμηθευτούν. Επίσης ενημέρωσε ότι μετά τη διέλευση της 1ης Μαρτίου 2015, οι κάτοχοι αναπηρικών αυτοκινήτων που δεν έχουν στην κατοχή τους την εν’ λόγω κάρτα, θα καλούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, γιατί αν και οι άλλες εταιρίες προβούν στην έκδοση ανάλογων ηλεκτρονικών καρτών, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για έκδοση ενιαίας κάρτας, οι δικαιούχοι θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία να συγκεντρώνουν και να υποβάλλουν δικαιολογητικά σε κάθε εταιρία χωριστά, ώστε να προμηθεύονται τις ηλεκτρονικές κάρτες.  
 
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί οριστική επίλυση για το θέμα της εφαρμογής του μέτρου ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία.   
Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η έκδοση ενιαίας ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης διοδίων για όλους τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας από δημόσιες αρχές και όχι από ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ζητάμε το «πάγωμα» της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»  μέχρι να επιλυθεί συνολικά το ζήτημα.
Πιστεύοντας ότι διαθέτετε την κοινωνική ευαισθησία να εξετάσετε θετικά το ανωτέρω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  
Τέλος, πιστεύουμε πως μία συνάντηση μαζί σας, θα μας δώσει την ευκαιρία να εκφράσουμε πιο αναλυτικά τις απόψεις μας στο εν’ λόγω ζήτημα,  για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης. 
                  
 


                                                   Με εκτίμηση


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        

 

 

      Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                                         ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.