ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑμεΑ: Ποιες περιπτώσεις προσλαμβάνονται στο Δημόσιο

88fd9ce0eb6f1f917ec9571e8a4296f3_LΤις λεπτομέρειες που απαιτούνται για την πρόσληψη ανάπηρων ή συγγενών τους στο δημόσιο, καθορίζει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Σε αυτή τονίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εξής περιπτώσεις αναπήρων:*Κατηγορία ΑμεΑ: Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης.
*Κατηγορία έμμεση ΑμεΑ: Όσοι έχουν τέκνο αδελφό ή σύζυγο, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων. Κατ’ εξαίρεση, όταν το τέκνο ο/η αδελφός/ή, ή ο/η σύζυγος πάσχει από νοητική στέρηση ή αυτισμό, απαιτείται ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον.
*Κατηγορία τρίτεκνων γονέων / τέκνου τρίτεκνου (-ων) γονέα (-ων): Τρίτεκνοι γονείς που κάποιο ή κάποια από τα τρία παιδιά είναι ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ισοβίως. Το ίδιο ισχύει για τις περιπτώσεις εκείνες που το τέκνο τρίτεκνου γονέα που κάποιο ή κάποια από τα τρία αδέλφια είναι ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ισοβίως.
Η πιστοποίηση της αναπηρίας γίνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, όπου στην γνωμάτευση που θα ετοιμάζεται πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά, εάν η πάθηση είναι χρόνια ή όχι. Οι αποφάσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στηρίζονται σε σχετικό Πίνακα Παθήσεων / Βλαβών που έχει εκπονηθεί από αρμόδια Επιτροπή. Εκεί αναφέρονται με ακρίβεια ποιες παθήσεις χαρακτηρίζονται χρόνιες και οι οποίες επιφέρουν ταυτόχρονα στον πάσχοντα περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση.
Συνεπώς, οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ για πρόσληψη στο δημόσιο, θα γίνονται δεκτές, μόνο εφόσον επανεισαχθούν σε Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και διαπιστωθεί η χρονιότητα της πάθησης των υποψήφιων:
Σε κάθε περίπτωση η πιστοποίηση αφορά μόνο την πρόσληψη στο Δημόσιο και όχι τυχόν χορήγηση αναπηρικής σύνταξης ή κάποιου επιδόματος.
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο
ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.