ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Εισοδηματική ενίσχυση και ανάκτηση της αξιοπρέπειας των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους!

amea-ellada-europi
Γνωρίζοντας τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια τα άτομα με αναπηρία  και οι  οικογένειές τους,η Ε.Σ.Α.μεΑ., κατέθεσε σήμερα ένα σχέδιο προτάσεων με σκοπό την εισοδηματική ενίσχυση και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη. Οι προτάσεις της  Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζονται στις αναλλοίωτες θεμελιώδεις αρχές της νέας δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία, όπως αυτή εκφράζεται στη  Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία υπεγράφη μαζί με το προαιρετικό της πρωτόκολλο και ακολούθως κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με τη ψήφιση του ν. 4074/2012. Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω Σύμβαση αποτελεί δεσμευτικό νομικό κείμενο, την οποία η χώρα έχει υποχρέωση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα στο σύνολό της.
Στα άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι εντάσσονται περιληπτικά τα εξής:
• Επαναφορά των συντάξεων κύριων και επικουρικών που χορηγούνται από ασφαλιστικά ταμεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων   σε κάθε άτομο με αναπηρία και σε κάθε άτομο που έχει στη φροντίδα του άτομο με βαριά αναπηρία, ανεξαρτήτως του θεσμικού πλαισίου με το οποίο έχει συνταξιοδοτηθεί.
• Επαναχορήγηση δώρων και εορτών αδείας σε όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος/θανάτου του ιδιωτικού τομέα
• Επαναφορά της χορήγησης του ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία
• Θέματα καταβολής εφάπαξ: Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και γονέων ή συζύγων ατόμων που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με βαριές αναπηρίες, από τις περικοπές που έχουν σημειωθεί
• Προτεραιότητα στην καταβολή του εφάπαξ για ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
• Άμεση προτεραιότητα και ταχύτατη απόδοση των συντάξεων σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους
• Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης με την οποία διακόπτεται το εξωιδρυματικό επίδομα κατά τη διάρκεια νοσηλείας του δικαιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.