ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Επανασχεδιάζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και η χορήγηση όλων των επιδομάτων!!!

07eff4593838d5e8df7f097f383e708a_L
Την ανάγκη ανασχεδιασμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς το υπάρχον «αφήνει εκτός στόχευσης την ακραία φτώχεια» αλλά και την αλλαγή στον τρόπο χορήγησης όλων των επιδομάτων προαναγγέλει σε συνέντευξη του ο υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης
O υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής aναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός θα φθάσει στα 751 ευρώ σταδιακά εντός του 2016, πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν θα «παγώσει» αν και σημειώνει ότι «βεβαίως, θα πάρουμε τη γνώμη των θεσμών». Σε ότι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά, κάνει λόγο για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και προσθέτει: «Δεν θα επανέλθουν οι συμβάσεις και οι αμοιβές στα επίπεδα του 2010». Συμπληρώνει πως «στόχευση είναι να δώσει περιεχόμενο και υπόσταση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να αποκτήσει δύναμη η πλευρά των εργαζομένων. ‘Αρα θα υπάρχει και η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα και ο ΟΜΕΔ και η υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων».
Για τον Οργανισμό Μεσολάβης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) αναφέρει πως «δεν μιλάμε για μια επαναφορά των πραγμάτων όπως ακριβώς ήταν. Έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τελικά την όλη θεσμική συγκρότηση του Οργανισμού». Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις δηλώνει ότι θα επανέλθει το ποσοστό στο 2%, ενώ «θα υπάρξουν και παρεμβάσεις για τις ατομικές».
Τονίζει ότι το ΕΚΑΣ δεν θα κοπεί από κανέναν δικαιούχο, πως θα επανασχεδιαστεί η επιδοματική πολιτική στο σύνολό της, ενώ μιλά για ανάγκη ανασχεδιασμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς το υπάρχον «αφήνει εκτός στόχευσης την ακραία φτώχεια».
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.