ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σεβασμός στις θέσεις των ΑμεΑ στο παρκάρισμα

amea2
Παρέμβαση με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, κάνει με δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης με αφορμή και παράπονα πολιτών ειδικά και σε ότι αφορά  την  τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Κ.Ο.Κ. για τους χώρους στάθμευσης οχημάτων  αποκλειστικά για ΑμεΑ.  Ο κ. Χαλούλης καταδικάζει απερίφραστα τους συνδημότες εκείνους που με ελαφριά την καρδιά δεν σέβονται την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων αυτών  οι οποίοι ενώ  θέλουν να εξυπηρετηθούν παρκάροντας σε συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης  που έχουν οριστεί και με πινακίδες  σήμανσης δεν μπορούν να το κάνουν γιατί εκεί υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα άλλα οχήματα..
Σε ότι αφορά  την τοπική αστυνομία το ενδιαφέρον των μελών της  και για το ζήτημα αυτό είναι έντονο και υπάρχουν παρεμβάσεις ώστε να συνετιστούν οι  πολίτες που παρκάρουν παράνομα στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και στις ράμπες πρόσβασης στα πεζοδρόμια.
Σήμερα υπάρχουν περίπου δέκα θέσεις παρκαρίσματος  για ΑμεΑ οι οποίες ορίστηκαν με προσωπική παρέμβαση  του τότε δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Κυρίτση.
Ο κ. Χαλούλης θεωρεί ότι δεν πρέπει να  φτάσει η κατάσταση να ζητείται από την αστυνομία να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά  να υπάρχει  η ευαισθησία των πολιτών  και ο σεβασμός στους ανθρώπους με  ειδικές ανάγκες, ή καλύτερα με ειδικές ικανότητες και να νοιώθουν και εκείνοι  ότι ζουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία  όπου όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσα δικαιώματα.
Τέλος το πρόστιμο  για Ι.Χ. επιβατικό  αυτοκίνητο που παρκάρει  παράνομα  στον χώρο στάθμευσης ΑμεΑ όταν υπάρχει μόνο διαγράμμιση και  το σήμα  στην άσφαλτο είναι 150 ευρώ. Όταν υπάρχει  ο χώρος με πινακίδα είναι το πρόστιμο 200 ευρώ με αφαίρεση του διπλώματος, οδήγησης, της  άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δέκα ημέρες και εννέα πόντους στο σύστημα.  σύμφωνα Κ.Ο.Κ.  Επίσης ο αποκλεισμός ράμπας πεζοδρομίου έχει πρόστιμο 150 ευρώ.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Γ. ΧΑΛΟΥΛΗ
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.