ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ένας νταής έριξε κόλλα μέσα στα μαλλιά της . Αυτό που έκανε μετά άφησε άφωνους τους πάντες…

11
Έφηβη ξυρίζει το κεφάλι της με ωραία κόμμωση μετά από μπούλινγκ που δέχτηκε(ρίχνοντας της στα μαλλιά κόλλα).
Μια μέρα η 15χρονη Χάννα Κομς μιλούσε με φίλους της έξω από το Λύκειο Χάρκερ Χάιτς.Η κοπέλα που δέχτηκε το μπούλινγκ μόλις είχε ξεκινήσει την πρώτη της χρονιά στο Λύκειο.
Ένα αγόρι ήρθε από πίσω της και της έχυσε κόλλα στα μαλλιά και σ’όλο το κεφάλι. Η Χάννα έπαθε εγκαύματα πρώτου βαθμού και το αγόρι απλώς  ετέθη σε κράτηση μέσα στο σχολείο.
Το μπούλινγκ είναι ένα σοβαρό θέμα. Πρόσφατα ένα άλλο κορίτσι,η Χάρναμ Κιούρ υπέστη τόσο ισχυρό μπούλινγκ που παραλίγο να αυτοκτονήσει.
Ο πατέρας της Χάννα,Κρίστιαν Γκρίμερ, πιστεύει ότι το αγόρι που διέπραξε την πράξη αυτή θα έπρεπε να αλλάξει σχολείο.Άλλοι αναρωτιούνται γιατί η αστυνομία δεν έχει αναμειχθεί.
‘’Δεν σκοπεύω να  πάρω την κόρη μου από το σχολείο και να την ξεριζώσω από  τη σχολική της ζωή,’’είπε ο Κρίστιαν.’’Το αγόρι που διέπραξε αυτήν την πράξη,διώξτε το από το σχολείο.Έχασε την ευκαιρία να φοιτήσει στο Λύκειο Χάρκερ Χάιτς.’’
Ένω το σχολείο ακόμα ερευνά την υπόθεση,ένα πράγμα είναι σίγουρο,ότι η Χάννα χειρίζεται το θέμα με πολλή χάρη.
Δείτε  παρακάτω πώς μετέτρεψε ένα εφιάλτη σε απίστευτα διδακτική εμπειρία γι’αυτήν.
Παρ’ότι έχει ξανά υποστεί μπούλινγκ,η πρώτη χρονιά στο Λύυκειο ήταν ο χειρότερος εφιάλτης.
‘’Αμέσως άρχισε να καίει το κεφάλι μου και ένιωθα ότι πήρε φωτιά.Ήταν απαίσιο,’’είπε.Περιέγραψε το έγκαυμα πρώτου βαθμού σαν να την  έκαιγε ο ήλιος 10 φορές.
Ο πατέρας της ήταν έξαλλος με την αδράνεια του συλλόγου του σχολείου.Είπε ότι τον επέπληξε ο διευθυντής.Παρ’ότι η Χάννα πήγε στο γραφείο της νοσοκόμας,μόνο όταν ο Κρίστιαν την πήγε στα επείγοντα,διαγνώστηκαν τα εγκαύματα πρώτου βαθμού.Ο πόνος κράτησε για μέρες.
Η Χάννα και η μητέρα της Τζέσσικα αποφάσισαν να κόψουν τα μαλλιά της.Ήταν συγκλονιστικό γιατί,όπως είπε η Χάννα:’’Αγαπούσα τα μαλλιά μου,ήταν το αγαπημένο μου πράγμα επάνω μου και τα έχασα χωρίς λόγο.’’
Ωστόσο,όταν η Τζέσσικα άνοιξε μια σελίδα στο Facebook για την κόρη της με τίτλο:’’Δικαιοσύνη για τη Χάννα’’,η ανταπόκριση υπήρξε πολύ μεγάλη.
‘’Η εμπειρία μου με κάνει να θέλω να βοηθήσω άλλους.Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους αλλά μου έχουν μιλήσει γι’αυτήν.Είναι καταπληκτικό πόσοι άνθρωποι με έχουν στηρίξει,’’είπε η Χάννα.
Μια κομμώτρια της γειτονιάς αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα μαλλιά της Χάνα δωρεάν.
‘’Σήμερα έκανα κάτι για το οποίο είμαι περήφανη.Έφτιαξα τα μαλλιά ενός κοριτσιού που πέρασε κάτι τραυματικό στο σχολείο της. Τα μαλλιά της έπρεπε  να τα ξυρίσω από τη μια μεριά και έτσι έκανα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα’’,είπε η Νίκκι.
Η Χάννα στηρίζει το νέο της λουκ και θέλει να χρησιμοποιήσει τη νέα της ευκαιρία για να βοηθήσει άλλους.
‘’Θέλω να κάνω τη διαφορά.Θέλω οι άνθρωποι να υποστηρίζουν τον εαυτό τους.Κανένας δεν αξίζει το μπούλινγκ.Δεν είναι δίκαιο για κανέναν,’’είπε.’’Είμαι απλώς ένα κανονικό παιδί με ισχυρές πεποιθήσεις.Όταν τίθεται θέμα μπούλινγκ, στηρίζω πολύ τους ανθρώπους και αξίζει τον κόπο.’’ 
11
12033
456
120061

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.