ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μην αγνοείτε τα άτομα με αναπηρία Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό και στην Βουλή, η ΕΣΑμεΑ ζητά να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.
Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσης τα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι τα άτομα του γενικού πληθυσμού από την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα άδικα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν έχουν αυξήσει δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν υπονομεύσει την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί επιβεβλημένη την εφαρμογή μέτρων για τη θωράκιση των δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία και ζητά:
1. Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, είτε πρόκειται για μισθωτούς και συνταξιούχους, είτε για ελεύθερους επαγγελματίες. Καμία αλλαγή στις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στο μισθό ή στη σύνταξη των εργαζόμενων ή συνταξιούχων ατόμων με αναπηρία ή γονέων/κηδεμόνων αυτών, ή στην απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, λαμβάνοντας υπόψη την ανυπαρξία ενός προοδευτικού φορολογικού συστήματος που υπολογίζει την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αναπηρία στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.
2. Να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία και γονείς/σύζυγοι/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, από σκληρά και άδικα μέτρα που οδηγούν σε μείωση των εισοδημάτων τους, τα οποία έχουν ήδη συρρικνωθεί δραματικά με την εφαρμογή των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών. Να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ και γονιών αυτών του Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
3. Να μην καταργηθούν οι ειδικές ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν για άτομα που ανήκουν σε βαριές κατηγορίες αναπηρίας, ενόψει της επικείμενης κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
4. Να προστατευτούν τα αναπηρικά επιδόματα: προνοιακό - διατροφικό-εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα απολύτου αναπηρίας κ.λπ.
Αναλυτικά στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.