ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Επείγοντα θέματα εκπαιδευτικών με αναπηρία και εκπαιδευτικών με παιδιά με αναπηρία

Επανέρχεται στο θέμα των εκπαιδευτικών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των εκπαιδευτικών με παιδιά με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε με σθένος τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τα εκπαιδευτικά θέματα.
Η υπ' αριθ. 131128/Ε1/20.08.2015 εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2015-2016 αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών με αναπηρία από την τοποθέτησή τους σε ΚΕΔΔΥ και στο πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία (παράλληλη στήριξη). Πρόκειται φυσικά για κατάφωρη αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών με αναπηρία και συνιστά διάκριση, η οποία είναι αντίθετη με την κείμενη νομοθεσία και αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα και με την Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί που έχουν απώλεια όρασης ή ακοής ή είναι τετραπληγικοί - παραπληγικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω δεν μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για τις επιλογές που αναφέρονται στις περιπτώσεις γ και δ, δεδομένου ότι προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μόνο σε ΣΜΕΑΕ και σε Τμήματα Ένταξης».
Εκ παραλλήλου με την κατάργηση του Πίνακα Α, το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών με αναπηρία είναι καταδικασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.