ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για καρτα πολιτισμου

Φορέας: Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.)Α.Ε.


Θεσμικό Πλαίσιο: Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ/Ε/22240 (Φ.Ε.Κ. 1705/Β΄/19-11-03),

Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/208/65308 (Φ.Ε.Κ.1786/Β΄/2-12-03),

Κ.Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/Φ56-Φ32/74198/1015 (Φ.Ε.Κ.1970/Β΄/31-12-03),

Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/15055 (Φ.Ε.Κ. 423/Β΄/2-3-04).

Η Κάρτα Πολιτισμού δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα για δωρεάν ή εκπτωτική είσοδο σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Διαδικασία 

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση κάρτας πολιτισμού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο Πολίτης παραλαμβάνει ταχυδρομικά την κάρτα από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, χωρίς περαιτέρω μεσολάβηση των ΚΕΠ, σε 10-15 μέρες το πολύ και με μηδενικό κόστος.


 
  • Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι: Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του ΥΠ.ΠΟ. σε όλη την διάρκεια του χρόνου.
  • Θέατρο: Δωρεάν είσοδο στις παραστάσεις: του Εθνικού Θεάτρου (συγκεκριμένες ημέρες) και στις παιδικές παραστάσεις για κατόχους της κάρτας μέσω του σχολείου τους, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και στις παιδικές παραστάσεις (σε συγκεκριμένες ημέρες).
  • Μειωμένο εισιτήριο σε παραστάσεις αρκετών επιχορηγούμενων από το ΥΠ.ΠΟ. θεατρικών σχημάτων πάλι σε συγκεκριμένες ημέρες και παραστάσεις.
  • Μουσική: Δωρεάν είσοδος στις συναυλίες: του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συγκεκριμένες παραστάσεις, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συγκεκριμένες παραστάσεις, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Ανάλογες ρυθμίσεις υπάρχουν και άλλα μουσικά σχήματα που εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από το ΥΠ.ΠΟ.
  • Κινηματογράφος: Δωρεάν είσοδος για συγκεκριμένες ημέρες σε αίθουσες: του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη (ορίζονται οι αίθουσες), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην Αθήνα (ορίζονται οι αίθουσες). Μειωμένα εισιτήρια σε διάφορες κινηματογραφικές αίθουσες με τις οποίες έχει συνάψει ειδική συμφωνία το ΥΠ.ΠΟ.
  • Βιβλιαγορά: Έκπτωση στην αγορά βιβλίων από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους Εκδοτών και Βιβλιοπωλών.
  • Δωρεάν Παιχνίδια Πολιτισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνουν οι υπηρεσίες και οι φορείς του ΥΠ.ΠΟ. τόσο στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι κλπ) όσο και στις δραστηριότητες του σύγχρονου πολιτισμού είναι διαθέσιμα δωρεάν σε όλα τα παιδιά.

Δικαιολογητικά 

  • Αίτηση για χορήγηση κάρτας πολιτισμού η οποία μπορεί να παραλαμβάνεται από τα ΚΕΠ.
  • Γνωμάτευση από ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Πρόσφατη φωτογραφία του αιτούντα.


Για πληροφορίες σχετικές με την κάρτα μπορείτε να απευθυνθείτε στα Κ.Ε.Π. ή να επικοινωνήσετε με την τηλεφωνική γραμμή 1500 για διευκρινίσεις.

Για τις παροχές της Κάρτας Πολιτισμού, καθότι ο κατάλογος των φορέων συνεχώς ανανεώνεται, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.: 800-1-100-100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.