ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Προτάσεις για τον 2643 και το εργασιακό των ΑμεΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για εσαμεα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη είχε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αντιπρόεδρο Θ. Κλεισιώτη, τον ταμία Κ. Γαργάλη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Η. Μαργιόλα.
Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον κ. Καραβοκύρη τις προτάσεις της για τη συνολική αναμόρφωση του ν. 2643, σχετικά με τα εργασιακά των ατόμων με αναπηρία. Ο νόμος αυτός είναι μεν ο μοναδικός που παρέχει μία στοιχειώδη προστασία στα άτομα με αναπηρία, όμως, έχει χρονοβόρες διαδικασίες, και καταστρατηγείται, αφού οι θέσεις τόσο του άρθρου 3 (δημόσιος τομέας ΝΠΔΔ και ΟΤΑ) όσο και του άρθρου 2 (ιδιωτικός και ευρύτερος δημόσιος τομέας) δεν προκηρύσσονται ετησίως όπως ορίζει ο νόμος, αλλά έχουν προκηρυχθεί μόνο τα έτη 1998, 2002, 2004, 2008 και 2014.
Τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε πολλές φορές η τροποποίηση του ν.2643, ώστε ο νόμος να συμπεριλάβει νέα μέτρα και πολιτικές που θα προστατεύουν ουσιαστικά την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία. Η τελευταία προσπάθεια για την αναμόρφωση του ν.2643/98 που επιχειρήθηκε φέτος, δείχνει ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση η όλη διαδικασία.
Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των προτάσεών του αναπηρικού κινήματος είναι η συμπερίληψη των θέσεων του δημόσιου τομέα που αντιστοιχούν στο ν. 2643/98 στις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ώστε να μην προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ και δημιουργείται τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Παράλληλα, πρόκειται για ζήτημα εξορθολογισμού, καθώς και ίσης μεταχείρισης.
Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων με τον κ. Καραβοκύρη, που θα εισηγηθεί, μαζί με την Ε.Σ.Α.μεΑ., την αλλαγή του νόμου στο υπουργείο Εσωτερικών, που ήδη εξετάζει θετικά το ζήτημα. Μάλιστα ήταν ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής που προώθησε τη συνάντηση μεταξύ ΑΣΕΠ και Ε.Σ.Α.μεΑ.
Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.