ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Στη Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αποτέλεσμα εικόνας για esamea

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται μέχρι τις 16 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ως εκπρόσωπος της ΕΟΚΕ αλλά και ως πρόεδρος του EDF και Ταμίας της IDA, συμμετέχοντας στην 9η Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (COSP).
Εκπρόσωποι από όλες τις χώρες που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD) συναντώνται στη Διάσκεψη κάθε χρόνο για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Σύμβασης. Το φετινό θέμα είναι: «Εφαρμογή της Ατζέντας για την Ανάπτυξη 2030 για όλα τα άτομα με αναπηρία: Κανείς να μην μείνει πίσω». Παράλληλα θα συζητηθούν και τα ακόλουθα:
• Εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων για όλα τα άτομα με αναπηρία
• Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές και διανοητικές αναπηρίες
• Ενίσχυση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και την τεχνολογία και στην ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς

• Εορτασμός της 10ης επετείου από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα λάβει μέρος σε πολλές συσκέψεις, σε side events ενώ θα παρέμβει και στην Ολομέλεια.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Νέας Υόρκης
Σήμερα Δευτέρα 13/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει στο Civil Society Forum και παράλληλα είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκ μέρους του EDF. Μετά το Civil Society Forum θα υπάρξει συνάντηση υψηλού επιπέδου με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης : «High-level discussion in follow up to the High-Level Meeting on Disability and Development 2013».
Την Τρίτη 14/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει στην εκδήλωση: «Προσβασιμότητα: Κάνοντας πράξη το άρθρο 9 της Σύμβασης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο », που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στον ΟΗΕ και το Φόρουμ.
Την Τετάρτη 15/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση «ICT supporting Education for All» (εκπαίδευση για όλους), που διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αυστρίας στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Essl, την Παγκόσμια Οργάνωση για την αναπηρία και την G3ICT - Παγκόσμια Πρωτοβουλία για Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δίχως αποκλεισμούς. Την ίδια ημέρα ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι στο πάνελ της εκδήλωσης «Reporting obligations under CRPD», που διοργανώνουν Ευρωπαϊκή Ένωση και Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Βελγίου στον ΟΗΕ, σε συνεργασία με το EDF και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες του Κατάρ και του Μεξικού.
Την Πέμπτη 16/6 ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει ως μέλος της ΕΟΚΕ στην εκδήλωση «LEGAL CAPACITY: THE GAME CHANGER. The promotion of supported decision making mechanisms: how to implement. Article 12 of the UN CRPD» (Δικαιοπρακτική ικανότητα: Αλλάζοντας το παιχνίδι. Προωθώντας τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για άτομα με αναπηρία. Πώς να εφαρμόσουμε το άρθρο 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών για Άτομα με Αναπηρία (EASPD) .
Την ίδια ημέρα θα γίνει συνάντηση και με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΕΕ στον OΗΕ Πρέσβη Ιωάννη Βραΐλα.
(Σ.σ. :ΕΟΚΕ Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
IDA International Disability Alliance, Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία
EDF European Disability Forum, Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ
UNCRPD United Nations Convention for the Rights of People with Disabilities, Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία)
Twitter: #COSP9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.