Με το άνοιγμα πέντε θέσεων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (ένεκα του αποκλεισμού των Ρώσων), η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) επέλεξε να καλύψει μία εξ αυτών με θέση αναπληρωματικού στην σκυταλοδρομία 4×100 μ. ανδρών Τ42-47 (ο οποίος είναι 2» πιο αργός από συναθλητή του) και όχι με μία θέση σε ένα άλλο αγώνισμα, όπου επίσης θα υπήρχαν ελπίδες διάκρισης.
Πως έχουν τα πράγματα: η θέση του αθλητή που βρέθηκε θετικός και ανακοινώθηκε στις 05/08 από έλεγχο που είχε υποβληθεί στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑΜΕΑ, καλύφθηκε από τον αμέσως πιο γρήγορο αθλητή, με την ΕΠΕ να επιλέγει να πάρει και έναν ακόμη αθλητή ως αναπληρωματικό, ενώ έως τότε δεν είχε προβλεφθεί τέτοια θέση.
Το σκανδαλώδες όμως, δεν είναι ότι επέλεξαν να πάρουν αναπληρωματικό αντί ενός αθλητή ανταγωνιστικού σε ένα άλλο αγώνισμα, αλλά ότι ο αναπληρωματικός που επέλεξαν είναι σύμφωνα με τα ranking list της Διεθνούς Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας κατά 2’’ πιο αργός (στα 100μ.).
Ως αναπληρωματικός λοιπόν, επελέγη ο Γιάννης Σεβδικαλής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 11 της παγκόσμια κατάταξη στα 100μ. στην κατηγορία Τ43 με χρόνο 13:06 και όχι ο Ανδρέας Νεραντζούλης γιατί ήταν Νο 31 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία Τ47, ο οποίος όμως είχε χρόνο 11.72!
Σε επικοινωνία που είχε το gazzetta.gr με πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Φουντουλάκη, εκείνος σχολίασε: «Είμαι κι εγώ ΑΜΕΑ και δεν θα έκανα ποτέ αδικία σε βάρος αθλητών, μακριά από εμένα τεχνάσματα. Δεν θα επέτρεπα ποτέ κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας τον κόπο και τις θυσίες των αθλητών. Είμαι πολύ σχολαστικός στον κατάρτιση της ομάδας, η οποία έγινε βάσει των θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη».
Βέβαια, υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα, το κατά πόσο έχει δικαίωμα να μετάσχει η ομάδα 4×100μ. στο Ρίο. Η τιμωρία του αθλητή, ο οποίος τελεί υπό προσωρινό αποκλεισμό δεν έχει ανακοινωθεί και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ομάδα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής. Στη περίπτωση όμως που υπάρξει ακύρωση αγώνων που προηγήθηκαν του θετικού δείγματος, κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο, τότε η ομάδα δεν αποκλείεται να χάσει το δικαίωμα να αγωνιστεί.
Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο αθλητής με τον οποίο η ομάδα στην σύνθεση της κατέκτησε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, επιτυγχάνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ είχε περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, ώστε να είναι έγκυρο το νέο ρεκόρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.