ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία την Τρίτη 23 Οκτώβρη στα ΚΕΠΑ όλης της χώρας!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στα αναφαίρετα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Πλήθος επιστολών με εμπεριστατωμένες προτάσεις έχουν κατατεθεί από
την Ε.Σ.Α.μεΑ. προς αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ - φορέας ο οποίος θεσμικά έχει αναλάβει την εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.

Η πραγματικότητα είναι πλέον αμείλικτη: Στην παρούσα στιγμή δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά «φυλακισμένων» ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή. Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση, η οποία αποτελεί κεντρική συνιστώσα που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ευθύνεται αποκλειστικά η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε αρμόδιο φορέα και σε κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι η Συνομοσπονδία, με ομόφωνη απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου αποφάσισε η Τρίτη 23 Οκτωβρίου να ανακηρυχτεί ημέρα παν-αναπηρικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα ΚΕΠΑ τη χώρας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται Τρίτη 23 Οκτωβρίου έξω από τα γραφεία Διοίκησης του ΙΚΑ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Σωκράτους, ώρα 11 το πρωί.

Στην Περιφέρεια καλούνται όλοι οι φορείς μέλη που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς μέλη αυτών, την ίδια ημέρα και ώρα, δηλαδή στις 23 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 11 να διοργανώσουν τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από εκείνα τα Υποκαταστήματα ΙΚΑ στα οποία λειτουργούν Διευθύνσεις ΚΕΠΑ.

Την 23η Οκτωβρίου 2012 πρέπει να την κάνουμε μια σπουδαία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα ΚΕΠΑ να λειτουργήσουν βάσει των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και πάνω από όλα του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.