ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ


 
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  (Συνημμένα φύλλα 5)                                                                      Αθήνα:  2-10-2012
Πληροφορίες Μπαρμπαλιά Ελένη                                                                                          Αρ. Πρωτ: 3069

Προς: κ. Αντ. Σαμαρά,  
Πρωθυπουργό της χώρας   
Θέμα: «Κύριε Πρωθυπουργέ: Δώστε τέλος στην τρομοκρατία και τον εφιάλτη που ζουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εξαιτίας αναστολής της πίστωσης τους από τους παρόχους Υγείας»

Κύριε   Πρωθυπουργέ,

Εν μέσω ενός νέου  τρομοκρατικού και εφιαλτικού κλίματος ζουν χιλιάδες χρόνια πάσχοντες και άτομα με αναπηρία μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και της  Ελληνικής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίοι αποφάσισαν την αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από την 8η Οκτωβρίου 2012.

Εάν η απόφαση αυτή πραγματοποιηθεί είναι βέβαιο ότι χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία τους να προκαταβάλλουν το κόστος των θεραπειών τους. Κυριολεκτικά κινδυνεύει η ίδια η ζωή ατόμων που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες  αναπηρίας όπως είναι οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου.

Ποσά θεραπευτικών διαδικασιών όπως η αιμοκάθαρση ή υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες είναι δυσβάστακτες. Έως και τώρα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα ενός νέου σύγχρονου Καιάδα. Τώρα πλέον βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα αυτού του Καιάδα. 

Ως παράδειγμα αναφέρουμε τους 5.500 αιμοκαθαρόμενους που μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Ιδιωτικών Κλινικών στους οποίους είναι αδύνατον να παρέχουν υπηρεσίες οι οι μονάδες των δημοσίων νοσοκομείων οι οποίες καθημερινά απαξιώνονται. Άξιον απορίας είναι το τι θα γίνουν οι περίπου 5000 ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής ιδιωτικών κλινικών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απαιτείται να μπει τέλος στην τρομοκρατία κάτω από την οποία ζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας. Τη λύση πρέπει να τη δώσετε εσείς με ενέργειες άμεσες. Ο διαρκής φόβος σκοτώνει καθημερινά συμπολίτες μας οι οποίοι αναμένουν σαφείς και διακριτές ενέργειες από μέρους σας για την προστασία τους.

Σας καλούμε να παρέμβετε προσωπικά για να συγκληθεί επείγουσα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ των εκπροσώπων των Παρόχων Υγείας  παρουσία και εκπροσώπων της Ε.Σ.Α.μεΑ. και φορέων μελών της που εκπροσωπούν χρόνιες παθήσεις.

Είναι ηθική, κοινωνική και νομική υποχρέωση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία και τον επερχόμενο εφιάλτη για τα άτομα με αναπηρία τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Με εκτίμηση
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                                        Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                        ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.