ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑμεΑ και ΠΑΡΚΙΝΓΚ


Σήμερα το πρωί έκπληκτοι διαπιστώσαμε  οτι την προηγούμενη νύκτα κάποιοι αφαίρεσαν τις πινακίδες που οριοθετούσαν τις θέσεις Πάρκινγκ Ατόμων με Αναπηρία  μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου Και οι θέσεις είχαν καταληφθεί από ¨συμπολίτες που  νόμισαν άκουσον άκουσον ότι οι θέσεις είχαν καταργηθεί ¨  και ελαφρά την καρδία  πάρκαραν πάνω από την επί του οδοστρώματος διαγράμμιση και σηματοδότηση.

Κύριοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. για όλους μας ο Φαρισαϊσμός και ο Ρατσισμός    έχει διαπεράσει και διαβρώσει την ψυχή μας. Μια τόσο επαίσχυντη και ρατσιστική ενεργεία βρήκε Συμπολίτες μας  έτοιμους να αρπάξουν την ¨ευκαιρία ¨ .    
Θα πει κάποιος, Υπερβολές του απαντώ αν εσύ ήσουν ΑμεΑ τι θα έκανες ;
Και ακόμη που είναι οι 200 και πλέον ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα  μέλη του Σωματείου που ζουν γύρω μας καρφωμένοι σε μια αναπηρική καρέκλα; Μπορούν να βγουν από τον χώρο τους ;  Έχουν την Δυνατότητα να πάνε έστω και λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους ;  Ποιος και με πια δικαιολογία τους αρνείται τα δικαίωνα τους  για αξιοπρέπεια για ισότιμη συμμετοχή.    Πώς και με ποιο τρόπο ένας ΑμεΑ μπορεί να διεκδικήσει αξιοπρεπώς τα αυτονόητα, τι επιλογές αντίδρασης έχει;
Εσύ που καταλαμβάνεις χωρίς πολλή σκέψη την θέση Πάρκινγκ ΑμεΑ τι έχεις να αντιπροτείνεις για την πράξη σου ;  

Σωματείο ΑμεΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.