ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δικαιολογητικά για την κάρτα πολιτισμού

Γενικά Δικαιολογητικά
    Αίτηση για χορήγηση κάρτας πολιτισμού
    Η αίτηση μπορεί να παραλαμβάνεται από τα ΚΕΠ και να αποστέλλεται στην παραπάνω διεύθυνση. Η Κάρτα θα αποστέλλεται όμως στον ενδιαφερόμενο απ΄ ευθείας από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, χωρίς περαιτέρω μεσολάβηση των ΚΕΠ, σε 10-15 μέρες το πολύ.
    Βεβαίωση σπουδών
    Για τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών που σπουδάζουν (18-24 ετών) απαιτείται βεβαίωση σπουδών.
    Πιστοποιητικό ή ταυτότητα που αποδεικνύει την Ελληνική Εθνική καταγωγή
    Για Παλιννοστούντες
    Πρόσφατη φωτογραφία του αιτούντα
    Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
    Για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.,των «Λεσχών Φιλίας» του Δήμου Αθηναίων, του φιλανθρωπικού Σωματείου «Κορινθιακή Αλληλεγγύη» και των συζύγων μελών Κ.Α.Π.Η το όριο ηλικίας είναι το 58ο έτος. Κατ’ εξαίρεση οι σύζυγοι των μελών των Κ.Α.Π.Η., μπορούν να εντάσσονται και σε μικρότερη ηλικία, με την προϋπόθεση ότι είναι και αυτοί μέλη των Κ.Α.Π.Η.
    Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
Ειδικά Δικαιολογητικά
    Ανανεωμένη Κάρτα μέλους των Κ.Α.Π.Η. ή βεβαίωση ενεργού και τακτοποιημένου οικονομικά μέλους Κ.Α.Π.Η. (ή φωτοτυπία της κάρτας μέλους στη Λέσχη ΦΙΛΙΑΣ ανανεωμένη ή Βεβαίωση από το(ν)/τη(ν) Σωματείο/Σύλλογο/Λέσχη «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ή «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» της Αναγέννησης Σερρών ή «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» του Δ. Μεσσήνης, ή «ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΑ», αντίστοιχα)
    Απόφαση επιμέλειας τέκνων (Για την περίπτωση διαζυγίου)
    (Για διαζευγμένους, χήρες και χήρους)
    Βεβαίωση αναπηρίας (κάρτα του Υπουργείου Υγείας ή Ιατρική Γνωμάτευση δημοσίου Φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό πάνω από 67%)
    Για Α.Μ.Ε.Α.
    Βεβαίωση του Συλλόγου στον οποίο ανήκει ο αιτών (για αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)
    Βεβαίωση του συλλόγου στον οποίο ανήκει ο αιτών (για ειδικές κοινωνικές ομάδες)
    Βεβαίωση του φορέα (για ειδικές κοινωνικές ομάδες)
    Θεωρημένο πάσο πολύτεκνων
    Ελλείψει του πάσου προσκομίζεται βεβαίωση από τον Σύλλογο Πολύτεκνων ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από τον Δήμο
    Πιστοποιητικό παλιννόστησης (για παλιννοστούντες)
    Εναλλακτικά προσκομίζεται βεβαίωση αρμόδιας αρχής για την παραχώρηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. Στην κατηγορία αυτή ως δικαιούχοι θεωρούνται 1) οι Βορειοηπειρώτες με Αλβανική υπηκοότητα, ελληνικής εθνικής καταγωγής, 2)Όλοι οι παλιννοστούντες ομογενείς ανεξαρτήτως ηλικίας, 3) Οι παλιννοστήσαντες Έλληνες από την Ελληνική Ομογένεια.
    Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας ανανεωμένη για ένα έτος συνεχώς (για μακροχρόνιους άνεργους ΟΑΕΔ)
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά
    Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου για Mονογονεϊκές οικογένειες, (Διαζευγμένοι, χήρες και χήροι)
    Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο) ή Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου
    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για Mονογονεϊκές οικογένειες, (Διαζευγμένοι, χήρες και χήροι)
    Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (Για γονείς και παιδιά τρίτεκνων οικογενειών έως 18 ή εάν σπουδάζουν μέχρι 24 και εάν έχουν αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας)
    Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
Χορήγηση Κάρτας Πολιτισμού
Η έκδοση Κάρτας Πολιτισμού από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας. Δικαιούχοι είναι: 1) τα μέλη των «Λεσχών Φιλίας» του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες στα όρια του Δήμου Αθηναίων υποκαθιστούν τα Κ.Α.Π.Η., 2) τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κορινθιακή Αλληλεγγύη», 3) οι σύζυγοι μελών Κ.Α.Π.Η. αλλά μικρότερης ηλικίας, 4) τα μέλη του Συλλόγου Ηλικιωμένων «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» της Αναγέννησης Σερρών, 5) τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» του Δήμου Μεσσήνης, του Νομού Μεσσηνίας, 6) τα μέλη της «Λέσχης Ηλικιωμένων του Δήμου Αυλώνα», 7) τα μέλη του προγράμματος «Πρόγραμμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων», τα μέλη του προγράμματος «ΚΛΙΜΑΚΑ», Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου, 9) τα μέλη του προγράμματος «ΙΟΛΑΟΣ», Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Προσφύγων, 10) τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Τυρνάβου «Οι Τρεις Ιεράρχες», 11) οι γέροντες του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, 12) οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Ενορίας Πετρίων Ευβοίας, λόγω της μη λειτουργίας ΚΑΠΗ στο χωριό, 13) τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας (ΠΟΣΜΑ), 14) οι Μονογονεϊκές Οικογένειες (Ανύπαντρες μητέρες, Διαζευγμένοι, χήρες και χήροι), 15) τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Ν. Ηλείας, 16) τα ορφανά του Ορφανοτροφείου «Μέλισσα», 17) οι μαθητές νυχτερινών σχολείων, τα μέλη του «Κέντρου Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας», 19) παιδιά που στηρίζονται από το πρόγραμμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», 20) σπουδαστές του Πολιτιστικού ΙΕΚ του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, 21) οι εκπαιδευόμενοι των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας», που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του τομέα δια βίου εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, 22) τα μέλη του Οικοτροφείου «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας του Παιδιού, 23) οι γονείς και τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών έως 18 ή εάν σπουδάζουν μέχρι 24 και εάν έχουν αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.
Επιπροσθέτως, στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται και οι Παλιννοστούντες, ειδικότερα: α. οι Βορειοηπειρώτες με Αλβανική υπηκοότητα, ελληνικής εθνικής καταγωγής, β. όλοι οι παλιννοστούντες ομογενείς ανεξαρτήτως ηλικίας, γ. οι παλιννοστήσαντες Έλληνες από την Ελληνική Ομογένεια.
Αναφορικά με τις παροχές της Κάρτας Πολιτισμού ενδεικτικά παρατίθενται: 1) Έκπτωση για αγορές βιβλίων (σε συνεργασία με την ομοσπονδία και τους συλλόγους εκδοτών και βιβλιοπωλών), 2) χαμηλότερο εισιτήριο ή δωρεάν είσοδος σε κινηματογράφους, 3) χαμηλότερο εισιτήριο ή δωρεάν είσοδος σε θέατρα, 4) χαμηλότερο εισιτήριο ή δωρεάν είσοδος σε συναυλίες.
Όσον αφορά στη διάρκεια ισχύος, αξίζει να αναφερθεί, ότι για όλες τις Κάρτες Πολιτισμού που έχουν ήδη εκδοθεί, παρατείνεται αυτόματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, με τους όρους, που ήδη ισχύουν, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 2118/17-12-2007 έγγραφο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και την υπ΄αριθμ. 328/14-12-2007 απόφαση του Δ/ντη του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης του ΟΠΕΠ Α.Ε.Δικαιολογητικά για την κάρτα πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.