ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τα δικαιώματα των Αμεα στο παρκάρισμα στις χώρες της Ε.Ε.-ΒΙΝΤΕΟ

« Σχεδιάζω να ταξιδέψω με το αυτοκίνητο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τη Σλοβενία να είναι το σημείο εκκίνησης. Έχω μία ερώτηση για τα δικαιώματά μου ως άτομο με αναπηρίες: θα μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητό μου στα προκαθορισμένα σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; » ρωτάει ο Ιγκόρ από τη Λουμπλιάνα.
Στην ερώτηση απαντά η Νίνα Κουντέλκοβα από το γραφείο πληροφοριών του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.
« Ναι. Από το 1998 το μοντέλο κάρτας παρκαρίσματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπει σε ανθρώπους με αναπηρία να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στην χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν, να μετακινούνται πιο εύκολα σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να επωφελούνται από όλα τα σημεία παρκαρίσματος που αφορούν στους ανθρώπους με αναπηρία σ‘αυτή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι αποτέλεσμα της Σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη για την τυποποίηση διάταξης για κάρτες παρκαρίσματος για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και την αναγνώρισή τους από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η ελευθερία αυτών των ανθρώπων με το αυτοκίνητο. Περιείχε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή κάρτα, συμπεριλαμβανομένου του ύψους, του πλάτους, του χρώματος, του υλικού όπως η πλαστικοποιημένη κάρτα, του περιεχομένου καθώς και του πώς και του πού θα πρέπει να βρίσκονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για τη « μπλε κάρτα παρκαρίσματος », που θα έχετε δει ήδη στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Όσον αφορά στην έκδοση, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπεύθυνες. Κάθε χώρα χρησιμοποιεί το δικό της ορισμό και καθορίζει τις διαδικασίες χορήγησης της κάρτας.
Η οδηγία βασίζεται στην αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης, που σημαίνει ότι δε στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η αναπηρική κάρτα παρκαρίσματος χορηγείται σε εθνικό επίπεδο, ή να ευθυγραμμίσει τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, ένας άνθρωπος με αναπηρία, ταξιδεύοντας με την αναπηρική κάρτα παρκαρίσματος της Ε.Ε. ,μπορεί να απολαύσει τα ίδια δικαιώματα με σεβασμό όπως και οι κάτοικοι της χώρας που επισκέπτεται. Παρακαλώ καλέστε τις τοπικές αρχές για πληροφορίες σχετικές με το πώς μπορείτε να λάβετε την μπλε κάρτα παρκαρίσματος .»
Για περισσότερες πληροφορίες για την Ε.Ε. καλέστε: 0080067891011 ή επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/justice/discrimination/disabilities/parking-card
πηγη:newsitamea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.