ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Νέο τεστ αίματος θα ανιχνεύει τον καρκίνο άμεσα και ανέξοδα

"Αν και το αριθμός των ανθρώπων που εξετάσαμε μέχρι τώρα είναι, σε γενικούς όρους, αρκετά μικρός, σε μοριακούς επιδημιολογικούς όρους, τα αποτελέσματα είναι ισχυρά". Με αυτά τα λόγια η δρ Diana Anderson, μια εκ των επικεφαλής μιας νέας έρευνας από το πανεπιστήμιο του Bradford στη Μ. Βρετανία, σχολίασε την ανακάλυψη ενός νέου τύπου τεστ αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νέο αυτό τεστ δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να αποκλείσουν την πιθανότητα να έχει καρκίνο κάποιος ασθενής, ο οποίος εμφανίζει συγκεκριμένα συμπτώματα, βοηθώντας τον με αυτό τον τρόπο να αποφύγει την αγωνία και τα έξοδα που συνεπάγεται η υποβολή σε σειρά περιττών και επεμβατικών εξετάσεων, όπως οι κολονοσκοπήσεις και οι βιοψίες.
Ταυτόχρονα το νέο τεστ θα μπορεί να βοηθήσει στο να ανιχνευτούν σε πολύ πρώιμο στάδιο ιδιαίτερα δύσκολες μορφές καρκίνου, δίνοντας τη δυνατότητα στους γιατρούς να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία νωρίτερα.
Το τεστ ονομάζεται "Γονιδιακή Ευαισθησία Λεμφοκυττάρων" (Lymphocyte Genome Sensitivity - LGS) και τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών δείχνουν ότι έχει μεγάλη ακρίβεια στον εντοπισμό καρκίνων αλλά και προ-καρκινικών καταστάσεων των ασθενών με μελάνωμα, καρκίνο του ορθού και καρκίνο του πνεύμονα.
Το τεστ αναλύει το DNA των λευκών αιμοσφαιρίων. Με το να μετράνε την ζημιά που προκαλεί σε αυτά (στα λευκά αιμοσφαίρια) η έκθεση σε διαφορετικών εντάσεων υπεριώδη ακτινοβολία, οι επιστήμονες μπορούν να διαχωρίσουν τα λευκά αιμοσφαίρια των ασθενών που είναι σε καρκινική ή προ-καρκινική κατάσταση από τα λευκά αιμοσφαίρια των υγιών ασθενών.
"Πρόκειται για πρώιμα αποτελέσματα που αφορούν τρεις διαφορετικούς τύπους καρκίνου και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα, αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εκπληκτικά", είπε η δρ Anderson.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB).


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.