ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η φωτογραφία μου
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 54, ΤΚ 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΗΛ/ΦΑΞ 2741083362 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1ος ΟΡΟΦΟΣ), Greece
«Δεν μπορεί κανείς, να θεσμοθετήσει νομικά ηθικούς νόμους, αλλά μπορεί να κατευθύνει τη συμπεριφορά. Οι επιταγές του νόμου δε μπορούν να μεταβάλουν τα αισθήματα αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα φραγμό για όσους δεν έχουν αισθήματα» ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού στο TAXISNET – Τι πρέπει να προσέξετε

9554874805517932363.jpg
Η δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού στην on line διαδικασία του TAXISNET δεν αρκεί για την διασφάλιση του ακατάσχετου του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η μηχανογραφημένη διαδικασία συμπληρώνεται από μια περισσότερο… παραδοσιακή, που περιλαμβάνει την υποβολή των σχετικών εγγράφων στην Τράπεζα.
Βάσει του νόμου 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, για έναν τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.
Στην εφαρμογή του TAXIS ο φορολογούμενος θα χρειάζεται να δηλώσει μόνο το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός, εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί τον λογαριασμό που θέλει να προστατεύσει έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό ΙΒΑΝ που ως δικαιούχος ή συνδικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στην ειδική εφαρμογή.
Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αίτησης θα στέλνονται αυθημερόν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα ελέγχουν αν ο ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί, αν ο λογαριασμός είναι κλειστός ή αν υπάρχει άλλος λογαριασμός πέραν αυτού για τον οποίο υπάρχει το αίτημα προστασίας από κατασχέσεις, στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή ασφαλιστικά βοηθήματα.
Μετά τον έλεγχο από την πλευρά των τραπεζών, εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα. Στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής ότι ενεργοποιήθηκε το τείχος προστασίας των 1.500 ευρώ.
την Τράπεζα.
Η εφαρμογή του TAXISnet στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώσουν έναν ακατάσχετο από την εφορία λογαριασμό μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Οι φορολογούμενοι αφού συμπληρώνουν on line την αίτηση πρέπει να τυπώσουν το αποδεικτικό και να το υποβάλουν στην τράπεζα. Αυτό μάλιστα αναφέρεται και σε σχετική υποσημείωση που διευκρινίζει ότι η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί και να προσκομιστεί στην αρμόδια τράπεζα. Και αυτό γίνεται διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πλήρης διασύνδεση όλων των τραπεζών με το TAXISNET
www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ γραψτε το σχόλιο σας. Πολιτικά, Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν έχουν θέση σε αυτό το site και θα διαγράφονται.